Aandelen kopen advies: hoe gaat dat?

De rente op de bank stelt nog maar weinig voor: het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen op zoek gaan naar aantrekkelijke alternatieven voor hun spaargeld. Op de lange termijn is het kopen van aandelen altijd voordeliger dan sparen; maar wist je dat het ook mogelijk is om te profiteren van korte termijn stijgingen en dalingen in aandelen? In dit artikel geven we koopadvies voor aandelen zodat je meer rendement kunt behalen.

Advies 1: zoek naar innovatieve methoden

Veel mensen beleggen nog op de ouderwetse methode en dat is jammer! Aandelen kopen kan namelijk ook via moderne online brokers alwaar het mogelijk is om onder veel gunstigere voorwaarden aandelen te kopen en verkopen. Ons eerste advies is dan ook het selecteren van een gunstige broker, want daarmee geniet je van veel voordelen:

  • Je betaalt geen commissiekosten waardoor je met weinig geld met winst kunt beleggen.
  • Dankzij de hefboom kan je met een beperkt vermogen toch leuke winsten behalen.
  • Doordat je short kunt gaan kan je ook geld verdienen bij een veelal dalende markt.
  • Het kopen van aandelen kan je bij een broker uitproberen met een gratis demo.

Op zoek naar een nieuwe, betere manier om aandelen te kopen? Klik hier en vergelijk de beste plekken om aandelen te kopen >>

Advies 2: profiteer ook van dalingen

Veel mensen profiteren alleen van koersstijgingen; vooral in crisistijd is dit niet altijd even winstgevend! Het is dan ook belangrijk om ook te kijken naar koersdalingen, want ook daar kan je leuke winsten mee behalen. Het is tegenwoordig namelijk ook voor consumenten mogelijk om short te gaan; wanneer je short gaat verdien je geld bij een dalende koers.

Advies 3: maak goede analyses

Voordat je een aandeel koopt is het belangrijk om een goede analyse te maken. Door de veelal ingewikkelde en tegenstrijdige informatie op het internet raken mensen al snel verdwaald in hun zoektocht naar een sterke strategie. In het eBook binnen 30 minuten leren beleggen ontdek je dat goed beleggen eigenlijk best wel makkelijk is, download het eBook hier gratis >>

Advies 4: neem je verlies!

We zijn als mensen geprogrammeerd om te zoeken naar winst: niemand wil een loser zijn! Toch is het essentieel om soms je verlies te nemen wanneer je succesvol wilt worden met beleggen. Het nemen van je verlies is dankzij de ingebouwde stop loss gelukkig niet erg lastig. Een stop loss is een waarde die je van tevoren ingeeft en dit is het bedrag waarbij je automatisch je verlies neemt.

Advies 5: koop alleen aandelen met een gunstig risico

Het vijfde advies dat we je willen meegeven is dat je alleen aandelen moet kopen met een gunstige risico: rendement verhouding. Wanneer je ervoor zorgt dat je voor iedere euro die je verliest twee euro verdient hoef je het in minder dan 50% van de gevallen aan het juiste eind te hebben, en dat maakt succesvol beleggen een stuk eenvoudiger!

Advies 6: oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Toen je ging zwemmen sprong je ook niet meteen in het diepe! Het is dan ook belangrijk om eerst te leren en om eerst te oefenen zodat je uiteindelijk met zelfvertrouwen de juiste aandelen kunt kopen. Voordat je begint om met echt geld te handelen is het dan ook verstandig om een gratis demoaccount te openen. Met een demo heb je de zwembandjes die in het begin vaak nodig zijn om boven water te blijven. Succes met handelen! 

risico rendement verhouding

Verhouding risico:rendement en het effect op de winstgevendheid van je beleggingen