Beleggen in ING aandelen

ing aandelen logoDat de aandelen van ING niet meer zijn wat ze ooit waren is wel duidelijk: sinds de economische crisis van 2008 zijn de aandelen gedaald naar een dieptepunt van twee euro vijftig. Ondertussen lijken de aandelen ING weer langzaam te herstellen, maar zolang de schuldencrisis nog niet helemaal voorbij is, zal het oude niveau van meer dan 30 euro niet snel bereikt worden. In dit artikel bekijken we hoe je het beste aandelen ING kunt kopen.

Beleggen in ING

Het is erg eenvoudig om te beleggen in aandelen ING. Dit kan je eenvoudig doen via de broker Plus 500 via het zogenaamde CFD principe. Hiermee is het mogelijk om te profiteren van iedere koerswijziging in de koers – ook op de korte termijn. Je betaalt namelijk geen vaste commissies waardoor het met een lage inzet prima mogelijk is om een behoorlijke winst te behalen. Hieronder zie je het koersverloop van Plus 500 plus de actuele koop- en verkoopprijs.

Over ING

Voordat je ING aandelen gaat kopen is het verstandig om wat algemene informatie over het bedrijf te lezen. ING is oorspronkelijk ontstaan in 1991 door een fusie tussen de Nationale-Nederlanden en de NMB Postbank Groep. Met ruim 85.000 medewerkers en vestigingen verspreid over 40 landen bereikt het bedrijf zo’n 80 miljoen klanten wereldwijd.

ING heeft een brede portfolio met financiële producten: denk hierbij onder andere aan sparen, beleggen, verzekeren, hypotheken, persoonlijke leningen en beleggingen. Het hoofdkantoor van ING bevindt zich in Amsterdam en dit bedrijf is nog steeds onderdeel van de AEX wat één van de bekendste graadmeters van de Nederlandse economie is. Maar hoe kan je nu eigenlijk profiteren van plotselinge koerswijzigingen in het aandeel ING door het aandeel slim te kopen of verkopen?

ING aandelen verhandelen

Bankenaandelen fysiek aanschaffen is nogal onzeker: recent is de SNS bank nog onderuit gegaan en een nationalisatie betekent in dit geval weg geld. Gelukkig is het mogelijk om via een online broker het aandeel ING op de korte termijn te verhandelen. Met deze methode kan je veel hogere rendementen behalen doordat je ook korte ritjes omlaag en omhoog kunt meepakken.

Een goede handelsstrategie voor het aandeel ING is het bijhouden van het nieuws. Ten eerste kan je natuurlijk de focus leggen op bedrijfsspecifiek nieuws: denk hierbij onder andere aan de financiële resultaten van het bedrijf. Ook sector gerelateerd nieuws heeft invloed op de koers: wanneer het goed gaat met de financiële wereld is de kans groot dat de koers van ING verder gaat stijgen.

Tijdens een crisis reageren bankenaandelen altijd sterk. Zodra er weer een crisis uitbreekt is het verstandig om het aandeel ING te shorten: dit kan je eenvoudig doen binnen de software van Plus 500 door op de knop short te drukken. Voor iedere euro daling die het aandeel maakt, verdien je in dit geval juist geld. Zodra het stof van de crisis weer een beetje opwaait kan je juist gaan kopen.

Doe nooit wat de massa doet, raak niet in paniek en maak je beleggingsbeslissingen op basis van je verstand!

Direct aandelen ING kopen?

Bij Plus 500 kan je eenvoudig CFD aandelen ING kopen en verkopen. Deze broker is voor iedereen geschikt: je kan er al handelen met je eigen geld vanaf 100 euro en nieuwe leden ontvangen een demo van 20.000 euro waarmee je de mogelijkheden kunt uitproberen. Het is ook mogelijk om te oefenen via een demo die je ook kunt openen op de site van Plus 500.

Klik hier om een (demo) account te openen bij de broker Plus 500 >>