Zelf aandelen kopen?

Wanneer je wil beginnen met beleggen en je geïnteresseerd bent in het aankopen van aandelen, dan hoef je daarvoor niet noodzakelijk een beroep te doen op een andere partij, in tegendeel. Zelf aandelen kopen is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een effectenrekening te openen, maar je kan ook gebruikmaken van zogenaamde CFD's. Wil je graag meer weten over zelf aandelen kopen? Aarzel dan niet langer en kom er alles over te weten in dit artikel!

Zelf aandelen kopen op traditionele wijze

zelf aandelen kopenEen eerste mogelijkheid waarover je als belegger beschikt is het openen van een zogenaamde effectenrekening. Deze rekening kan je openen bij diverse financiële instellingen, maar ook verschillende professionele brokers bieden je deze mogelijkheid. In het geval van een effectenrekening worden alle aandelen die je koopt daadwerkelijk aangekocht en bijgehouden in een virtuele portefeuille.

Dit zorgt er voor dat je op z'n minst over een degelijk kapitaal dient te beschikken. Aan het kopen van aandelen zijn immers steeds kosten verbonden waardoor een order voor een klein bedrag zelden winstgevend is. Hou er daarnaast ook rekening mee dat het aankopen van aandelen doorgaans steeds een belegging op middellange tot lange termijn betreft.

Aandelen kopen door middel van CFD's

Eigenlijk is bovenstaand kopje niet correct. Wanneer je er als belegger voor kiest om te beleggen in aandelen door middel van zogenaamde CFD's, dan koop je deze eigenlijk niet echt aan. Je speculeert middels een CFD dan ook alleen maar op een stijging of daling van de koers van het achterliggende aandeel. Het feit dat je nooit echt eigenaar wordt van het aandeel in kwestie brengt wel een zeer interessant voordeel met zich mee. Beleggen in aandelen door middel van een CFD is immers bijzonder geschikt voor alle type beleggers, zelfs indien ze slechts over een beperkt kapitaal beschikken.

Wanneer je aandelen gaat kopen door gebruik te maken van een CFD dien je er steeds rekening mee te houden dat je CFD broker bepaalde transactiekosten in rekening zal brengen. Deze kosten kunnen sterk afhankelijk zijn van de grootte van je order. Het spreekt echter voor zich dat deze kostprijs meteen een stukje van het rendement wegneemt waardoor het belangrijk is om steeds een zo optimaal mogelijke koerswijziging in het vooruitzicht te stellen. Denk dan ook goed na vooraleer te beleggen in aandelen middels CFD's. Je kan er op korte termijn immers niet alleen veel geld mee winnen, maar ook mee verliezen.

Zelf aandelen kopen & verkopen bij Plus500

Door middel van het gratis demo-account is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf te leren beleggen in aandelen. Van zodra je voldoende ervaring hebt opgedaan is het vervolgens tijd om aan het echte werk te beginnen.

Door gebruik te maken van de mogelijkheden van de online broker Plus500 krijg je niet alleen de beschikking over zeer uitgebreide, professionele, maar toch overzichtelijke software, daarnaast kan je ook nog eens rekenen op de scherpste tarieven op de markt. Hierdoor wordt zelf aandelen kopen & verkopen niet alleen nog leuker, maar bovendien ook veel gebruiksvriendelijker!