10000 investeren met leuk rendement

Wanneer je een bedrag van 10000 euro ter beschikking hebt zou het zonde zijn om deze gewoon op een spaarrekening te zetten. We vertellen je namelijk niets nieuws wanneer we zeggen dat de spaarrente tegenwoordig op haar laagste niveau ooit staat. Net omwille van deze reden gaan steeds meer mensen op zoek naar een interessante belegging om in te investeren. 10000 investeren is tegenwoordig op tal van verschillende manieren mogelijk. Wil je een leuk rendement in het vooruitzicht stellen, dan raden we je in ieder geval aan om rekening te houden met de tips die worden gegeven in dit artikel.

Belegging op korte of lange termijn?

100000 euro beleggen10000 euro vormt reeds een aardig bedrag en dus is het belangrijk om goed na te denken wat je precies met dit bedrag wenst aan te vangen. Wanneer je wil beleggen heb je namelijk de keuze tussen een belegging op korte of op lange termijn. Bij een belegging op lange termijn kies je er voor om zelf eigenaar te worden van het achterliggende goed.

Of je nu investeert in aandelen, obligaties of andere zaken maakt wat dat betreft geen verschil. In deze situatie moet je er wel rekening mee houden dat diverse kosten reeds een behoorlijke druk kunnen uitoefenen op het rendement. Transactiekosten, een eventuele commissie en bewaarloon zijn slechts enkele kosten waar je rekening mee zal moeten houden.

10000 investeren in CFD's

10000 investeren terwijl je uitzicht blijft houden op een leuk rendement kan ook door er voor te kiezen om een belegging op korte termijn af te sluiten. De kleinste koerswijziging kan er bij een investering van een dermate hoog bedrag in CFD's bijvoorbeeld reeds voor zorgen dat een zeer leuk rendement kan worden behaald. Vooraleer meteen je kapitaal in deze beleggingsvorm te storten moeten we je wel waarschuwen. CFD's zijn zeer volatiele producten waardoor ze niet alleen een leuk rendement kunnen genereren, maar je ook kunnen opzadelen met een behoorlijk verlies.

Klik hier om beleggen in CFD’s gratis met een demo uit te proberen >>

Spreiding met 10000 euro perfect mogelijk

Wanneer je een leuk rendement in het vooruitzicht wil stellen, maar er ook zeker van wil zijn dat je niet het risico loopt om zomaar je volledige kapitaal in één keer te verliezen, dan is het belangrijk om een goede spreiding te voorzien. Ook hier is het opnieuw belangrijk om rekening te houden met de verschillende soorten beleggingen en dan in het bijzonder de termijnen waarop deze mogelijk zijn. 10000 euro investeren op korte termijn is veel, maar wanneer we het hebben over de lange termijn biedt het bedrag opeens een stuk minder ruimte om te spreiden.

Investering opsplitsen

Bij een belegging op lange termijn wordt het aangeraden om het bedrag maximaal in twee te delen. Investeringen voor een bedrag van 5000 euro bieden wat dat betreft immers nog steeds uitzicht op een zeer leuk rendement. Kies je er voor om te beleggen op korte termijn en met behulp van bijvoorbeeld CFD's? In dat geval is het misschien interessanter om te investeren in schijven van bijvoorbeeld 1000 euro. Op deze manier kan je tien beleggingen uitvoeren in diverse sectoren en met verschillende achterliggende goeden waardoor de kans op verlies steevast tot een minimum kan worden beperkt