5000 investeren? Ontdek de mogelijkheden.

Steeds vaker kiezen mensen er voor om een stukje van hun verzamelde vermogen te beleggen. In deze situatie gaan we het hebben over een gespaard bedrag van 5000 euro. In tegenstelling tot wat veel potentiële beleggers vandaag de dag nog steeds denken is het absoluut niet noodzakelijk om over ettelijke tienduizenden euro's te beschikken om een belegging uit te kunnen voeren, in tegendeel.

Ook met een bedrag van 5000 euro is het reeds mogelijk om een interessante investering uit te kunnen voeren die je zowel op korte als op lange termijn van een degelijk rendement kan voorzien. We voorzien je in dit artikel alvast graag van enkele interessante tips met betrekking tot het beleggen van 5000 euro.

Spreiding met 5000 euro?

5000 investerenEén van de belangrijkste regels in de wereld van beleggingen is dat je steeds een gepaste spreiding dient te voorzien. Nu is de vraag die veel mensen zich terecht stellen of je met een bedrag van 5000 euro wel een goede spreiding kunt voorzien. In principe is dat geen probleem, alleen moet je er als belegger rekening mee houden dat er voor het openen, beheren en sluiten van posities vaak kosten in rekening worden gebracht.

Om de impact van deze kosten op je belegging zoveel als mogelijk is te beperken wordt het aangeraden om een goede vergelijking uit te voeren tussen de verschillende brokers die er op het internet zijn terug te vinden. Een broker als Plus 500 staat er bijvoorbeeld om bekend zeer lage kosten te hanteren waardoor de impact er van op je belegging steeds zo beperkt mogelijk blijft.

Bekijk hier enkele goede online brokers >>

5000 investeren op korte termijn

Wanneer je 5000 euro hebt en je hier een bepaald rendement op wenst te behalen spreekt het voor zich dat je graag op zo kort mogelijke termijn een bepaalde winst zal willen behalen. Omwille van deze reden kiezen de meeste beleggers er tegenwoordig voor om hun kapitaal te beleggen via een online broker. Een partij als Plus 500 maakt het namelijk mogelijk om aan de hand van uitgebreide software zelf posities te openen en te sluiten en dat binnen verschillende marktsegmenten.

Aan het investeren van 5000 euro op korte termijn zijn verschillende voor- en nadelen verbonden. Het belangrijkste nadeel waar je rekening mee dient te houden gaat schuil in het feit dat beleggen op korte termijn impulsreacties kan uitlokken en die zijn voor beleggers zeer gevaarlijk. Deze reacties zorgen er namelijk niet zelden voor dat je in plaats van een winst behaald verlies boekt.

Een ander nadeel van 5000 euro investeren op korte termijn gaat schuil in het feit dat dit een zeer actieve vorm van beleggen is die opvolgingvereist. Even een positie openen en er vervolgens weken geen aandacht aan schenken is dus niet mogelijk.

Gelukkig zijn er aan online beleggen op korte termijn ook diverse interessante voordelen verbonden, namelijk:

  • Je belegging blijft ten allen tijde onder jouw eigen beheer waardoor je niet afhankelijk bent van derden.
  • Je kan op korte termijn zeer interessante winsten boeken. Jarenlang wachten op de uitbetaling van je obligatie of aandelen behoort dus tot het verleden.
  • De gebruiksvriendelijke software die online brokers als Plus 500 aanbieden bieden zowel beginnende als ervaren beleggers enkele uitstekende mogelijkheden.

Klik hier om beleggen uit te proberen met een demo >>

5000 investeren op lange termijn

Lijkt een investering op korte termijn toch niet echt iets te zijn voor jou? In dat geval kan je er ook voor kiezen om gewoon een effectenrekening te openen bij een (internet)bank. Dan beschik je over de mogelijkheid om je kapitaal van 5000 euro verspreid over diverse beleggingsproducten te investeren zoals obligaties en aandelen. In tegenstelling tot bij een belegging in CFD's kan een belegging in deze beleggingsproducten zomaar een tijdspanne van ettelijke jaren bestrijken waardoor je er niet meteen veel omkijken naar hebt.