Beleggen advies: direct beginnen?

De enorm lage spaarrentes zetten steeds meer mensen er toe aan om zich te registreren bij een online broker als Plus 500. In het huidige marktlandschap lijkt beleggen dan ook veel interessanter dan je geld gewoon op een spaarrekening zetten, ondanks de risico's die er aan verbonden zijn.

Toch, hoe interessant beleggen op het eerste zicht ook mag zijn en hoe hoog de winsten ook kunnen liggen bij een goed onderhouden en constructief opgezette portefeuille, het is altijd belangrijk om niet te impulsief te werk te gaan. Als beginner is het dan ook van cruciaal belang om voldoende onderzoek te doen zodat je, je niet zomaar in een avontuur stort. Wil jij graag meteen beginnen met beleggen? Houd dan alvast rekening met deze tips!

Gebruikmaken van een demo-account

beleggen adviesDe meeste online brokers, waaronder ook Plus 500 bieden hun beleggers de mogelijkheid om gebruik te maken van een zeer uitgebreid demo-account. Dit demo-account maakt het mogelijk om de kneepjes van het beleggen onder de knie te krijgen zonder dat je het risico loopt om geld te verliezen. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van het demo-account kan je werken met fictief geld en leer je meteen wat de software in kwestie je allemaal voor mogelijkheden te bieden heeft.

Wanneer je op een bepaald ogenblik vindt dat je het beleggen al beter onder de knie hebt kan je er dan vervolgens voor kiezen om over te stappen op echt geld. Het mooie van deze overstap is dat het systeem onveranderd blijft waardoor je niet opnieuw te maken krijgt met honderd en één verschillende, extra functies.

Gebruik het advies & open direct een demo >>

Aan de slag met echt geld

Wanneer je er voor kiest om je te registreren bij een online broker als Plus 500 kan je al vanaf een klein bedrag als 100 euro beginnen met beleggen. Deze eerste storting maakt het mogelijk om te beleggen met echt geld, maar dan wel zonder direct een groot risico te lopen. 

Met dit bedrag kan je een online belegging naar wens afsluiten, alleen dien je wel rekening te houden met de mogelijke kosten die voor het openen en sluiten van een positie in rekening gebracht kunnen worden. Toch, zelfs met een kleine eerste storting kan je bij een investering in het juiste een goed en aantrekkelijk rendement behalen!

Klik hier en maak je eerste storting >>

Rustig beginnen is de boodschap

Veel beginnende beleggers zijn zo enthousiast dat ze er meteen voor kiezen om meerdere posities voor grote bedragen te openen. Uiteraard is dit iets wat je zelf moet beslissen, maar doorgaans wordt aan beginnende beleggers aangeraden om rustig van start te gaan. Zorg er voor dat je het opvolgen van een belegging niet uit het oog verliest waardoor je plots met onverwachte verliezen te maken kunt krijgen.

Beleggen bij een online broker is doorgaans altijd beleggen op korte termijn waardoor een goede opvolging van cruciaal belang is voor een gunstige evolutie van je portefeuille. Ook bij twijfel is het interessant om geen risico's te nemen, maar eerst aanvullend onderzoek te verrichten naar de belegging die je wil gaan doen.