Op zoek naar alternatieve beleggingen?

Veel mensen hebben tegenwoordig nog maar weinig vertrouwen in de klassieke financiële wereld zoals we deze allemaal kennen. Daar komt bij dat vertrouwde financiële producten zonder risico's zoals spaarrekeningen nog slechts een zeer beperkt rendement leveren. Omwille van deze reden gaan steeds meer beleggers op zoek naar een mogelijkheid om een stukje van hun kapitaal te beleggen in zogenaamde alternatieve beleggingen.

Alternatieve beleggingen zijn zoals de naam reeds doet vermoeden beleggingsproducten die niet tot het klassieke aanbod behoren. Enkele voorbeelden hiervan zijn kunst, oude manuscripten, gelimiteerde dranken zoals wijn en champagnes, plantages van teakhout, vastgoed in exotische landen en ga zo maar door.

Dit type belegging is door de jaren heen zo populair geworden omdat ze doorgaans een veel hoger potentieel rendement in het vooruitzicht stelt ten opzichte van de klassieke beleggingsvormen. Waar veel beleggers echter nog steeds onvoldoende rekening mee houden is dat ook de risico's in lijn liggen met de potentiële opbrengst.

Beleggingen zonder FSMA toezicht

alternatieve beleggingenIndien je er voor kiest om een alternatieve belegging te doen, dan dien je er rekening mee te houden dat je in het merendeel van de gevallen een belegging doet die niet onder het toezicht valt van de FSMA. Dit zorgt er voor dat er geen controle plaatsvindt van de juistheid en volledigheid van de informatie die aan de belegger wordt verstrekt. Dit is dan ook doorgaans één van de belangrijkste redenen waarom de beloofde rendementen zoveel hoger liggen in vergelijking met klassieke beleggingsproducten.

Spreiden van de risico's

Omdat alternatieve beleggingen steevast gepaard gaan met zeer grote risico's wordt het aan beleggers aangeraden om steeds een optimale spreiding te voorzien. Investeer nooit het merendeel van je beschikbare kapitaal in dit type beleggingen. Gaat het fout, dan ben je zomaar een groot deel van je beleggingsportefeuille kwijt waardoor je rendementen voor de komende jaren eigenlijk allemaal nodig zijn om je verlies op te vangen. Een klein stukje van je beleggingsportefeuille in alternatieve beleggingen investeren kan er wel voor zorgen dat je beoogde rendement aanzienlijk wordt opgeschroefd.

Beleggen bij een online broker

Liefhebbers van alternatieve beleggingen kunnen er vandaag de dag ook perfect voor kiezen om te investeren via een online broker. Neem nu bijvoorbeeld Plus500. Deze broker maakt het mogelijk om een belegging te doen in met name bitcoin, wat aanzien wordt als één van de belangrijkste alternatieve beleggingen van het moment. Deze virtuele munteenheid mag dan al eens uit haar voegen zijn gebarsten, de toekomst ziet er met de komst van de eerste betaalautomaten nog steeds zeer rooskleurig uit.

Beleggen in alternatieve beleggingen doe je bij een online broker als Plus500 door middel van zogenaamde CFD's. Deze beleggingsproducten zorgen er voor dat je een uitstekende spreiding in je beleggingsportefeuille kan voorzien en dat ook nog eens zonder dat je enorme bedragen moet gaan beleggen. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben je op zoek naar een toegankelijke manier om te investeren in alternatieve beleggingen? Dan is het beslist de moeite waard om een beroep te doen op de mogelijkheden van een online broker als Plus500.