Automatisch beleggen doe je zo

Steeds meer mensen tonen interesse in de wereld van het beleggen, maar lang niet iedereen heeft zomaar veel tijd om iedere dag voor zijn of haar computer plaats te nemen. Omwille van deze reden zijn heel veel beleggers op zoek naar een mogelijkheid om automatisch te beleggen

De moderne software en beleggingsproducten waar online brokers zoals bijvoorbeeld het populaire Plus500 gebruik van maken zorgen er voor dat diverse handelingen geheel automatisch kunnen worden uitgevoerd. In dit artikel vertellen we je graag hoe je automatisch kan beleggen en dat niet alleen op korte, maar ook op lange termijn.

Automatische belegging met CFD's

automatisch beleggenIndien je er voor hebt gekozen om te beleggen door middel van zogenaamde CFD's is het op verschillende manieren mogelijk om bepaalde acties te automatiseren. Dat is interessant, want lang niet iedereen heeft zomaar veel tijd beschikbaar om de volledige dag achter zijn of haar computer plaats te nemen. Het automatisch laten uitvoeren van bepaalde handelingen kan er wat dat betreft voor zorgen dat je bijvoorbeeld automatisch een deel van het verlies neemt of winst opstrijkt. We vertellen je graag in detail hoe dit nu precies in z'n werk gaat.

Stop loss
Beleggen is altijd een beetje gokken. Het kan dan ook voorkomen dat het met een beleggingsproduct waarin je hebt belegd iets minder goed gaat dan je voor ogen had gehouden. In dat geval moet je soms je verlies durven nemen. Automatisch beleggen is wat dat betreft mogelijk door het hanteren van een zogenaamde stop loss. Wanneer de belegging reeds een aanzienlijk verlies heeft gemaakt en er niet meteen verbetering in zicht is kan het hanteren van een stop loss er alsnog voor zorgen dat het verlies wordt ingeperkt.

Take profit

Automatisch beleggen terwijl je helemaal niet thuis bent is mogelijk door het instellen van een zogenaamde 'take profit'. Hierbij is het namelijk mogelijk om een vastgesteld moment te kiezen waarop de positie wordt gesloten en de winst wordt uitbetaald. Op deze manier zorg je er voor dat je nooit het ideale moment om uit te cashen misloopt, zelfs niet wanneer je aan het werk of op vakantie bent. 

Periodieke belegging in fondsen

Automatisch beleggen hoeft niet noodzakelijk te gebeuren door middel van CFD's. Veel beleggers die vooral op zoek zijn naar een mogelijkheid om te beleggen op middellange tot lange termijn zullen namelijk niets willen weten van dit type belegging. Zij zullen er misschien liever voor willen kiezen om een periodieke belegging te doen in fondsen.

In dit geval wordt er maandelijks een vast bedrag afgesproken waarmee wordt geïnvesteerd in diverse fondsen. Dit is interessant, want op deze manier wordt uw belegging niet alleen in tijd verspreid, daarnaast hoef je ook niet meteen een groot bedrag beschikbaar te hebben. Automatisch beleggen in fondsen biedt wat dat betreft dan ook een aantal zeer interessante mogelijkheden.