Online beleggen vergelijken: ontdek de opties

Ben je van plan om aan online beleggen te doen, maar ben je er nog niet helemaal uit of dit wel iets voor jou is? In dat geval loont het de moeite om de mogelijkheden op vlak van online beleggen te vergelijken. Wanneer je nog niet meteen echt geld wenst te investeren kan je er ook steeds voor kiezen om even een gratis demo-account aan te maken, bijvoorbeeld bij de populaire online broker Plus500. Op deze manier kom je er al snel achter of deze vorm van beleggen in lijn ligt met de door jou vooropgestelde verwachtingen. Klik hier om direct een gratis demo account aan te maken bij Plus 500 >>

Online beleggen is door de jaren heen zo populair geworden omdat het veel toegankelijker is dan vroeger. Je dient geen beroep meer te doen op een financieel adviseur en daar komt bij dat de bedragen waarmee je gaat beleggen een stuk lager liggen dan vroeger het geval was. Al deze verschillende factoren zorgen er voor dat meer en meer mensen worden aangetrokken tot de wondere wereld van het online beleggen en dat is absoluut niet zo vreemd.

Waarom kiezen voor een online broker?

beleggen optiesToen iemand vroeger wilde beginnen met beleggen was hij verplicht om daarvoor contact op te nemen met zijn of haar financiële instelling. Uiteraard kon je er ook voor kiezen om een vermogensbeheerder onder de arm te nemen, maar dan moest je reeds over een klein fortuin beschikken. Tegenwoordig is dat allemaal niet meer het geval. Beleggen is door de komst van zogenaamde online brokers door de jaren heen dan ook veel toegankelijker geworden.

Er voor kiezen om gebruik te maken van de diensten van een online broker zorgt er voor dat je een belangrijk deel van je belegging zelf in handen kan houden. Je maakt in dit geval namelijk vooral gebruik van de software die door de broker ter beschikking wordt gesteld, maar de beleggingen die je doet kies je zelf. Daar komt bij dat je te allen tijde over de mogelijkheid beschikt om de progressie van je portefeuille op te volgen en in te grijpen waar nodig.

Tot slot bieden online brokers hun beleggers doorgaans een zeer ruim aanbod aan beleggingsproducten aan. Niet alleen beschik je bijvoorbeeld over de mogelijkheid om te beleggen in aandelen, ook andere beleggingsproducten zoals grondstoffen, CFD's en ETF's behoren doorgaans probleemloos tot de mogelijkheden. Ook indien je een ruime keuze wenst op vlak van beleggingsmogelijkheden ben je bij een online broker dus beslist aan het juiste adres.

Welke kosten worden in rekening gebracht?

Vooraleer je aan te melden bij een bepaalde online broker is het steeds belangrijk om een goed beeld te hebben van de kosten die door deze partij in rekening worden gebracht. Deze kosten zijn sterk afhankelijk van de broker van je keuze. Hij kan er namelijk voor kiezen om de volgende kosten in rekening te brengen:

  • Een vaste commissie op de uitgevoerde beleggingen
  • Periodieke kosten per maand of per jaar
  • Bewaarloon

Een populaire online broker is bijvoorbeeld Plus500. Deze broker heeft zo'n enorme populariteit verkregen doordat het niet alleen gebruik maakt van zeer uitgebreide, maar toch gebruiksvriendelijke software, maar daarnaast ook geen commissies in rekening brengt.