Wat is beleggen nu eigenlijk? Beleggen betekenis

Bijna iedereen weet dat de AEX bestaat en dat je er in kunt beleggen. Aandelen, dat zijn toch van die waardepapiertjes? Allemaal waar, maar wat is beleggen nu eigenlijk precies en hoe kan je het doen? In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis van beleggen.

Wat is beleggen?

De beste betekenis van het woord beleggen is geld aan iets besteden waarvan je hoopt dat het in waarde zal stijgen. Bijna iedereen weet dat het mogelijk is om aandelen te kopen en om deze vervolgens met winst te verkopen: er zijn echter veel meer mogelijkheden waarin je kunt beleggen. Je kan bijvoorbeeld in grondstoffen (goud, olie, graan), indexfondsen (AEX, Dow Jones) en valutaparen (euro, dollar, pond) beleggen.

Het antwoord op de vraag wat is beleggen is dus vrij eenvoudig: je koopt iets in de hoop dat je het later met winst weer kunt verkopen. Wist je dat het voor iedereen mogelijk is om te beleggen, ook wanneer je maar honderd euro beschikbaar hebt?

Hoe kan je beleggen?

Tegenwoordig is het voor iedereen die een computer heeft mogelijk om geld te verdienen met beleggen. Dit doe je via een zogenaamde broker. Een broker is een bedrijf die het mogelijk maakt om een effect te verhandelen: de broker verzorgt de actuele prijzen en maakt het mogelijk om met een druk op de knop een effect te (ver)kopen.

De beste broker waarmee je kunt beleggen is Plus 500. Plus 500 is erg eenvoudig te gebruiken en bij deze broker is het mogelijk om te handelen in alle populaire aandelen. Door het uitgebreide aanbod kan je ook bekende Nederlandse aandelen zoals Philips en ING verhandelen; hierdoor kan je lekker aan de slag met bekende bedrijven.

Wat kan je nu eigenlijk bij Plus 500 wanneer je gaat beleggen?

  • Met een druk op de knop open je een positie op een effect.
  • Het is mogelijk om short te gaan: je verdient dan geld bij dalende koersen!
  • Door gebruik te maken van orders kan je het beleggen geheel automatiseren.
  • Twijfel nooit wat beleggen is: Plus 500 is eenvoudig & Nederlandstalig!
  • Met een demo van 20.000 euro kan je beleggen uitproberen!

Wil je beleggen ook uitproberen met een (demo) account, klik dan hier >>

De betekenis van goed beleggen

De betekenis van beleggen is nu wel duidelijk, maar hoe zorg je ervoor dat je de betekenis van goed beleggen achterhaalt? Wanneer je goed wilt beleggen moet je consistent winst kunnen maken en dit is alleen mogelijk wanneer je een goede strategie hanteert. Hiervoor heb je voldoende kennis en ervaring nodig.

Ervaring doe je op door beleggen uit te proberen met een demo. Een groot voordeel van beleggen met een demo is het feit dat je geen risico loopt: hierdoor kan je uitgebreid experimenteren zonder dat je ook maar een euro kwijtraakt.

Het helpt natuurlijk ook erg om kennis op te doen. Alles zelf ontdekken is vermoeiend: het is beter om ook het nodige over beleggen te lezen. In het eBook binnen 30 minuten leren beleggen lees je alles wat je moet weten om met succes aan de slag te gaan met beleggen. Download het eBook hier >>