Beurs advies: aan de slag op de beurs

Beurs advies vliegt je om de oren tegenwoordig. Ga in dit pensioenfonds. De beurzen crashen. De beurzen herstellen. Maar wat is nu goed beurs advies en hoe kan je zelf aan de slag met beleggen op de beurs? Daar gaan we in dit artikel op in.

Goed beursadvies

Eenzijdig goed beursadvies bestaat er eigenlijk niet. Feit is dat veel zogenaamd beurs advies niet erg goed is; zeker op televisie word je vaak meegesleept in het algemene positieve of negatieve sentiment dat er heerst. Juist wanneer je het tegenovergestelde doet van wat er in de media wordt beweerd, behaal je betere resultaten.

In de media lijkt het vaak alsof de wereld instort wanneer het niet zo goed gaat met de economie; het tegenovergestelde is echter waar! In dit artikel met beurs advies leren we hoe je juist in slechte tijden enorm veel geld kunt verdienen door te profiteren van koersdalingen.

Stel; door een rampzalige situatie binnen een bepaald bedrijf daalt de koers enorm. Een aandeel kan dan in een dag zo tientallen procenten dalen en over een langere periode 90% of meer van zijn waarde verliezen. Hoe zou het dan zijn als je dit verlies kunt omzetten naar een enorme winst, hierover verderop meer!

Beste beursadvies: van verlies naar winst

Bij moderne online brokers die vaak niet in de schijnwerpers staan is het namelijk ook mogelijk om van iedere euro prijsdaling te profiteren. Wanneer de koers met een euro daalt, verdien je juist een euro. Dit principe heet short gaan: hierbij ga je een soort contract aan om iets tegen de huidige prijs te leveren waardoor je het later voordeliger kan inkopen.

Dit hoef je gelukkig niet allemaal zelf uit te rekenen wanneer je aan de slag gaat met beleggen op de beurs. Bij de brokers wordt de waarde van je positie automatisch berekend, hier hoef je dus zelf geen tijd in te steken. Voordat we ingaan op hoe je zelf direct kunt beginnen met handelen aan de beurs zullen we nog ander nuttig beursadvies geven: het gebruik van de hefboom.

Meer winst met een hefboom

Dankzij de uitvinding van de hefboom kan je met een kleiner bedrag meer winst behalen. De hefboom maakt het namelijk mogelijk om met een klein bedrag, bijvoorbeeld 10 euro tot wel 100 keer zoveel te beleggen. Dit betekent dat zowel je winsten als je verliezen tien keer zo sterk aantikken.

Laten we dit ook toelichten aan een voorbeeld. Je belegt in het aandeel van een vluchtmaatschappij waarvan net een vliegtuig is neergestort. Wat voor effect zal dit hebben op het aandeel? Juist, de koers zal dalen doordat de beleggers op de beurs minder vertrouwen hebben in het bedrijf; je gaat dan dus short.

Nu gebruik je hierbij een hefboom van één om tien. Wanneer je net aan de slag gaat op de beurs heb je waarschijnlijk nog weinig geld, dus je besluit om honderd euro te investeren in het aandeel. Vervolgens daalt de koers met twee euro. In plaats van een winst van twee euro verdien je nu in één klap twintig euro: dit is dus tien keer zoveel! Met dit beursadvies kan je dus ook met weinig geld veel verdienen.

Aan de slag op de beurs!

Met de beursadviezen in dit artikel heb je al een voorsprong op de meeste nieuwe beleggers; nu moet je deze mogelijkheden alleen nog in de praktijk brengen om geld te gaan verdienen! Het is erg eenvoudig om te beginnen met beleggen.

Ik wil je nog even het advies geven om eerst te starten met een demo, zodat je geen geld verliest aan domme fouten die voorkomen hadden kunnen worden. Zodra je echt begrijpt waarmee je bezig bent kan je dan met echt geld beginnen en geld binnen hengelen.

Klik hier & bekijk direct waar je aan de slag kan met beleggen