Succesvol beleggen: de beste beurstips

Succesvol beleggen is niet alleen weggelegd voor de chique man in pak op Wall Street, nee, succesvol beleggen kan je leren! In dit artikel geven we je de beste 7 beurstips die je kunt gebruiken om betere resultaten te behalen met beleggen. Lees ook eens het gratis eBook binnen 30 minuten leren beleggen.

Beurstip 1: begin met oefenen

Met alleen lezen kom je er niet, jammer genoeg. Wanneer je echt succesvol wilt beleggen is het essentieel om te beginnen met oefenen. Gelukkig is het eenvoudig mogelijk om online te oefenen met het beleggen in bijvoorbeeld aandelen. Beleggen doe je bij een broker en de meeste brokers bieden een gratis demo aan. Het meest gebruiksvriendelijk is Plus 500, bij deze broker krijg je ook een demo van 20.000 euro.

Klik hier om te beginnen met oefenen bij Plus 500 >>

Beurstip 2: zorg voor een edge

Veel mensen die beginnen met beleggen doen maar wat. Oh, een aandeel Apple? Ik heb net een iPhone gekocht en die doet het wel goed.. laat ik dan snel een aantal aandelen Apple inslaan. Nee, zo werkt het natuurlijk niet! Om echt succesvol te beleggen heb je een zogenaamde edge nodig; iets wat je op de lange termijn een voorsprong geeft.

De koers met zekerheid voorspellen is wel is waar niet mogelijk; wel kan je het nieuws of technische analyse gebruiken om een idee te krijgen van waar de koers waarschijnlijk naartoe gaat. Dat is al een stuk beter dan gokken, of niet soms?

Beurstip 3: gebruik altijd een stop loss

Een stop loss moet altijd aanwezig zijn! Een stop loss is het punt waarop je automatisch je verlies neemt. Door een stop loss in te stellen bescherm je het vermogen op je account; het is dan niet mogelijk om al je geld op één belegging te verliezen. Het instellen van een stop loss is doorgaans erg eenvoudig: dit doe je vaak met een druk op de knop. Zonder stop loss is het bijna onmogelijk om succesvol te beleggen.

Beurstip 4: lekker short gaan!

Iedereen koopt met plezier aandelen, maar wist je dat je ook short kan gaan bij de meeste online brokers? Wanneer je short gaat, verkoop je iemand een aandeel tegen de huidige prijs. De grap is echter dat je dit aandeel nog niet bezit: het is dan dus mogelijk om het aandeel goedkoper aan te schaffen bij een dalende koers. Door short te gaan kan je dus geld verdienen bij een dalende koers: dit verhoogt je kans op succes aangezien je altijd geld kunt verdienen ongeacht de richting van de beurs!

Beurstip 5: risicomanagement = key

Veel mensen verliezen risicomanagement uit het oog en dat terwijl dit juist key is voor succesvol beleggen. Bij goed risicomanagement zorg je ervoor dat je altijd een gunstige risico tegenover rendementsverhouding hebt. Dit betekent dat je voor iedere euro die je riskeert minimaal een winst van meer dan een euro verwacht. Zet het moment waarop je winst neemt dan ook hoger dan het moment waarop je verlies neemt!

Beurstip 6: houd de emoties onder controle

Geloof me, vroeg of laat maakt iedereen onverstandige op emoties gebaseerde beslissingen. Ook ik ben regelmatig de fout in gegaan. Verliezen laten lopen omdat je hoopt op winst, winsten vroegtijdig afkappen omdat je bang bent om je geld te verliezen.. dit zijn allemaal beslissingen die je neemt vanwege een gevoel! Merk je dat je gevoelens een rol gaan spelen? Neem even pauze en ga pas verder wanneer je weer rationeel kunt nadenken!

Beurstip 7: beschouw het handelen als een business

Wanneer je het handelen in effecten als een business behandelt vergroot je de kans op succes enorm! Stel een plan samen, bedenk een strategie en houd je aan je door jezelf opgestelde regels. Op die manier kan je consistent winstgevende resultaten neerzetten! Het mooie is dat wanneer je deze laatste beurstip gedurende langere tijd aanhoudt, je vanzelf kunt leven van je handelen! Je droom wordt dan je realiteit: van startende belegger naar succesvolle belegger