Beleggen voor dummies

Steeds meer mensen proberen om een aardige euro extra te verdienen door gebruik te maken van de opportuniteiten op de beurs. Wanneer je voor de eerste keer een order wenst te plaatsen zal je hierbij uiteraard de nodige hulp kunnen gebruiken. Er zijn op de markt heel veel verschillende cursussen voor beleggers terug te vinden, maar slechts enkelen zijn zo eenvoudig opgezet als het boek Beleggen voor dummies.

Dit boek zorgt er voor dat je als beginnende belegger meteen over een goede basis beschikt waar je op kan verder bouwen. Zo blijven de risico's beperkt en kan je altijd uitzicht houden op een aantrekkelijke winst.

De wijze lessen uit beleggen voor dummies

  • Beleg verantwoord: probeer je emoties uit te schakelen.
  • Houd rekening met de specifieke situatie.
  • Maak een toekomstgericht beleggingsplan.
  • Zorg voor een solide basis voor je beleggingsportefeuille.

Zelf meer weten over beleggen?
Download gratis het eBook binnen 30 minuten leren beleggen >>

Verantwoord beleggen

Beleggen dummiesHet eerste waar men met Beleggen voor dummies de nadruk op legt is het feit dat vooral beginnende beleggers zich niet mogen laten meeslepen in de rush van het moment. Beleggen is spannend en kan al snel een verslaving worden. Het is evenwel altijd belangrijk om het verantwoorde aspect van beleggen niet over het hoofd te zien.

Probeer er daarom altijd zeker van te zijn dat je jezelf in de hand blijft houden en goed nadenkt vooraleer een bepaalde order door te voeren. Verantwoord beleggen wil ook zeggen beleggen met geld dat je niet nodig hebt. Alleen geld dat je kan missen kan je verliezen. Ook dit is beslist een punt om even bij stil te blijven staan.

Beleggen in diverse beleggingsproducten

Wanneer je er voor kiest om het boek Beleggen voor dummies in huis te halen zal je merken dat je meteen over een zeer compleet naslagwerk beschikt met betrekking tot beleggen in tal van verschillende beleggingsproducten. Dit boek is dan ook niet alleen geschikt voor mensen die informatie willen over beginnen beleggen in aandelen, ook wie meer interesse heeft in obligaties en fondsen zal over een zeer waardevolle collectie informatie beschikken.

Bovendien worden er per beleggingsproduct steeds situaties geschetst waarin bijvoorbeeld aandelen een interessantere investering zijn in vergelijking met obligaties of andere beleggingsproducten.

Toekomstgericht beleggingsplan

Ondoordacht beginnen met beleggen is nooit interessant. Beleggen mag je in eerste instantie dan wel doen omdat je het leuk vindt, het uiteindelijke doel is toch altijd om er ook echt geld mee te verdienen. Omwille van deze reden heeft de schrijver van het boek Beleggen voor dummies er voor gekozen om in het boek een toekomstgericht beleggingsplan op te nemen.

Dit plan zorgt er voor dat je vanaf begin af aan over een solide basis beschikt voor jou beleggingsportefeuille. Bovendien wordt er rekening gehouden met de verschillende risicoprofielen waar ook beginnende beleggers over beschikken. Beleggen voor dummies wil namelijk niet zeggen dat iedere belegger slechts evenveel geld kan gebruiken. Op deze manier is in ieder geval een zeer veelzijdig boek over beleggen ontstaan die iedere beginnende belegger zal weten te waarderen.

Onmisbaar naslagwerk

Bovenstaande maakt het reeds duidelijk; als beginnende belegger zal je vaak rekening moeten houden met enkele niet onbelangrijke valkuilen. Deze valkuilen kunnen er voor zorgen dat voor jou al snel het plezier uit het beleggen wegtrekt of dat je te maken krijgt met aanzienlijke verliezen.

Het is dan ook, zeker voor beginnende beleggers van het grootste belang om de valkuilen in te kunnen schatten en er op gepaste wijze op te anticiperen. Alleen op deze manier zorg je er zelfs als beginnende belegger voor dat het maximale potentieel uit de beurs wordt gehaald. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben je als ambitieus persoon eveneens van plan om je geluk te beproeven op de beurs, maar wil je dit niet graag onvoorbereid doen? In dat geval zal het boek Beleggen voor dummies zonder enige twijfel een zeer belangrijk en eigenlijk onmisbaar naslagwerk blijken.