Eenvoudig online beleggen

Ondanks het feit dat veel beginnende beleggers vrezen dat beleggen vrij complex is bewijst de praktijk eigenlijk het tegendeel. Beleggen is tegenwoordig dan ook veel eenvoudiger dan vroeger. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van een online broker kan je bijvoorbeeld zeer eenvoudig de geschiedenis van een belegging opvragen, maar ook het openen van een nieuwe positie is absoluut kinderspel.

Voordelen van online beleggen

Online beleggen heeft er voor gezorgd dat de beleggerswereld veel toegankelijker is geworden voor mensen zonder specifieke kennis. De financiële markt kwam hierdoor als het ware open te liggen. Iedereen, ook mensen zonder enige financiële opleiding kunnen vandaag de dag eenvoudig online beleggen en een mooie winst opstrijken.

  • Online beleggen is toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren beleggers.
  • Online beleggen gebeurt realtime waardoor er nauwelijks sprake is van een koersrisico.
  • De demo van een Plus 500 maakt risicoloos beleggen mogelijk.
  • Door gebruik te maken van een demo-account leer je beleggen zonder het risico te lopen op een verlies van kapitaal.

Veilig en eenvoudig online beleggen

Online beleggen bij een broker zoals Plus 500 is volkomen veilig. Hoewel je altijd het risico loopt op gedeeltelijk verlies van het ingelegde kapitaal kan je ook een erg aantrekkelijke winst boeken. Doordachte beleggingen zijn op termijn nagenoeg altijd winstgevend. Bovendien zijn online brokers eveneens gereguleerd bij toezichthouders. Gebruikmaken van een partij als Plus 500 is dus volkomen veilig!

Bescherming van je kapitaal

eenvoudig online beleggenBeginnende beleggers staan er niet meteen om te springen om grote risico's te nemen. Toch zal je graag een aantrekkelijke winst in het vooruitzicht willen stellen. Wanneer je een belegging doet in CFD's is je kapitaal beschermd. Je kan immers niets meer verliezen dan wat je daadwerkelijk hebt belegd. Bovendien kan je op korte termijn een zeer aantrekkelijke winst genereren. In het geval van een spaarboekje zou je dan al snel een paar jaar bezig zijn...

Online brokers bieden hun beleggers bovendien de mogelijkheid aan om gebruik te maken van een zogenaamde stop loss. Deze stop loss zorgt er voor dat een mogelijk verlies zo beperkt mogelijk kan worden gehouden. Lijkt het de verkeerde kant uit te gaan met je belegging en is er geen uitzicht op beterschap? Dan kan je op deze manier toch een stuk van je belegde kapitaal verzekeren.

Eenvoudig beleggen met weinig geld

Als beginnende belegger zal je voor de eerste keer slechts een beperkt bedrag willen beleggen. Dat kan. Door handig gebruik te maken van het hefboom systeem is het mogelijk om met een beperkt bedrag toch een aantrekkelijke winst te behalen. Bovendien beleg je ook maar beter in een product of sector die je kent.

Door te beleggen met behulp van CFD's is het bijvoorbeeld mogelijk om zowel in aandelen, grondstoffen als indexfondsen en Forex te handelen. Deze CFD's maken het in ieder geval mogelijk om met een beperkt bedrag te beleggen terwijl je toch op korte termijn een aantrekkelijke winst kan behalen. Beleggers die snel een extra spaarpot willen aanleggen doen er dus zeker goed aan om de mogelijkheden van CFD's te bekijken.