In grondstoffen beleggen

Grondstoffen zijn door de jaren heen uitzonderlijk populair geworden onder beleggers. Het grote voordeel van grondstoffen is dat er altijd een bepaalde schaarste aankomt. Dit brengt interessante perspectieven met zich mee voor beleggers. Vooral de mogelijke grote fluctuaties op korte termijn zorgen er voor dat je met een belegging in grondstoffen vrij snel een zeer aantrekkelijke winst kan behalen.

Zelf handelen in grondstoffen?

De diversiteit van een beleggingsportefeuille ligt steeds aan de basis van het te behalen rendement. Rekening houdende met deze stelling is het altijd interessant om een stukje van je kapitaal te beleggen in grondstoffen. Wil je dit niet op lange termijn doen, maar zou je graag binnen een korte periode uitzicht willen hebben op een aantrekkelijke winst? Ook dat is mogelijk.

  • Handelen in grondstoffen met hefboom is mogelijk voor een beperkt bedrag.
  • Uitzicht op hoge winsten op korte termijn door sterke fluctuaties.
  • Open en sluit automatisch posities in grondstoffen voor een optimaal rendement.
  • Beleggen in grondstoffen via een online broker is 100% veilig.

Wanneer het interessante rendement dat kan worden behaald met de handel in grondstoffen ook bij jou interesse heeft opgewekt kan je er op zeer eenvoudige wijze voor kiezen om een belegging te doen. Door een account te openen bij de online broker Plus 500 kan je meteen starten met beleggen in grondstoffen CFD's. Je kan de mogelijkheden dan zonder risico uitproberen met een demo van 20.000 waardoor je niet meteen zelf geld hoeft te storten!

Hoe in grondstoffen beleggen?

grondstoffen beleggenGrondstoffen bestaan in tal van verschillende vormen. Beleggen in goud en zilver kan bijvoorbeeld op meerdere manieren. Je kan zilveren of gouden munten of bars aankopen, maar je kan ook een positie in deze grondstoffen openen door middel van CFD's. Hetzelfde geldt ook voor olie. Je kan een vat ruwe olie kopen (en ergens opslaan), maar het is toegankelijker en vooral veel goedkoper om gewoon een positie te openen.

Een belegging in grondstoffen was vroeger uitsluitend weggelegd voor de kapitaalkrachtige beleggers. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Een belegging in CFD's met hefboom maakt het immers mogelijk om reeds met een bescheiden bedrag te handelen in grondstoffen. Zo kan je optimaal inspelen op mogelijke koerswijzigingen en zelfs op korte termijn een aantrekkelijke winst boeken.

Potentieel van grondstoffen

Van alle beleggingen op de markt zouden we eenvoudig kunnen stellen dat grondstoffen het grootste potentieel hebben. Zowel zilver, goud als olie en tal van andere edelmetalen zijn immers eindig. Dit wil zeggen dat ze telkens schaarser worden en er een moment komt waarop ze uitgeput raken. Voor de industrie zijn ze evenwel van onschatbare waarde waardoor ze jouw als belegger veel geld kunnen opbrengen.

Kenmerkend voor de koers van grondstoffen is wel dat deze aanzienlijke schommelingen kan vertonen. Op het eerste zicht lijken ze daardoor iets minder geschikt voor beginnende beleggers. In de praktijk is dat evenwel niet het geval. Door het instellen van met name een stop loss zorg je er bijvoorbeeld voor dat een mogelijk verlies altijd binnen de perken wordt gehouden. Een belegging in grondstoffen kan je hierdoor op korte termijn een aantrekkelijke winst opleveren!