Hoe kan ik beleggen?

Wanneer je vroeger een belegging wilde doen was je steeds aangewezen op een bank of een andere financiële instelling. Vanaf het ogenblik dat de belegging werd goedgekeurd werd je geïnvesteerde kapitaal als het ware uit handen genomen waardoor het als ongrijpbaar kon worden bestempeld.

Tegenwoordig hoeft dat niet langer het geval te zijn, in tegendeel. Vandaag de dag is het namelijk niet meer uitsluitend mogelijk om een beleggingscontract af te sluiten met je bank of financieel expert, daarnaast kan je er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van een online broker zoals bijvoorbeeld Plus 500 kan je beleggen in een ongekend groot aantal beleggingsproducten en dat tegen interessante voorwaarden en door gebruik te maken van zeer eenvoudige software.

Beleggen bij je bank

hoe beleggenHoewel er dus op het internet tal van interessante mogelijkheden om te beleggen terug te vinden zijn kiezen tegenwoordig nog steeds bijzonder veel mensen er voor om een belegging aan te gaan bij hun bank. Wat weten wij als eenvoudige consumenten nu namelijk van beleggen af? Veel mensen stellen hun vertrouwen in een belegging bij hun bank, maar komen vaak bedrogen uit. Omwille van deze reden is de gouden regel vandaag de dag dat je eerst zelf het nodige onderzoek moet doen vooraleer je geld in eender welk product te investeren.

Het probleem met een belegging bij de bank is vaak ook dat je bank ook naar de eigenopbrengst zal gaan kijken. Hoewel verschillende beleggingsproducten minder interessant kunnen zijn voor jou als investeerder kunnen ze een grotere commissie met zich meebrengen voor je bank. Het spreekt voor zich dat dit de keuze van de financieel adviseur ongetwijfeld zal beïnvloeden waardoor je eigenlijk nooit zal kunnen genieten van het meest optimale rendement.

Denk dus goed na vooraleer een effectenrekening te openen bij je bank en doe in ieder geval altijd zelf ook voldoende onderzoek.

Hoe online beleggen?

Wanneer je, je kunt vinden in bovenstaande en je liever je beleggingen in eigen beheer wenst te houden kan je er ook voor kiezen om een online belegging af te sluiten. Beleggen via het internet kan gebeuren op verschillende manieren, namelijk:

  1. Door het openen van een online effectenrekening bij een internetbank.
  2. Door gebruik te maken van de diensten van een online broker als Plus 500.

Voor welke van beide mogelijkheden je uiteindelijk zult kiezen is sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Een effectenrekening bij een bank openen zorgt er voor dat je op eenvoudige wijze een investering kunt doen in bijvoorbeeld obligaties en aandelen en dat niet alleen op korte, maar ook op middellange of lange termijn.

Beleggers die graag op korte termijn een bepaald rendement willen behalen kiezen er dan weer vaak voor om een beroep te doen op de mogelijkheden van een online broker als Plus 500. Het betreft hier echter een zeer actieve vorm van beleggen. Daar waar je bij een effectenrekening gewoon een belegging opent en er vervolgens verschillende jaren geen omkijken meer naar hebt is dat bij een online broker niet het geval.

De posities die hier geopend worden vereisen opvolging waardoor je er in principe dagelijks tijd in dient te investeren. Wil je graag ondervinden of beleggen bij een online broker al dan niet iets is voor jou? Maak dan geheel gratis en zonder risico een demo-account aan bij Plus 500