Hoe kan ik beleggen in olie?

We vertellen je ongetwijfeld niets nieuws wanneer we zeggen dat de interesse in beleggen in olie door de jaren heen alleen maar is toegenomen. Beginnende beleggers stellen zich dan ook zeer vaak de vraag; “hoe kan ik beleggen in olie”? Ervaren beleggers daarentegen kiezen er steeds weer opnieuw voor om een stukje van hun portefeuille voor dit beleggingsproduct te reserveren. Heb je eveneens interesse in beleggen in olie? Aarzel dan niet langer en ontdek wel sterke troeven dit beleggingsproduct met zich meebrengt!

Hoe kan ik beleggen in olie?

In eerste instantie is het uiteraard van belang om te weten hoe je precies kan beleggen in olie. Er zijn op dit vlak op de markt tegenwoordig tal van verschillende mogelijkheden terug te vinden. Je kan er namelijk voor kiezen om:

  • Te beleggen in vaten olie
  • Te beleggen in aandelen van oliemaatschappijen

Het speculeren op basis van aandelen van oliemaatschappijen kan bovendien eveneens op verschillende manieren. Zo kan je er voor kiezen om aandelen aan te kopen van maatschappijen als Shell en BP, maar is het ook mogelijk om gebruik te maken van zogenaamde CFD's. Vooral wanneer je er voor wenst te kiezen om op korte termijn te speculeren op het potentieel van olie is deze laatste een interessante mogelijkheid.

Bekijk brokers alwaar je in olie kunt beleggen >>

Aandelen van oliemaatschappijen

hoe beleggen olieHoe kan ik beleggen in olie is een vraag waar eigenlijk relatief een antwoord op kan worden gegeven. Veel mensen die er voor kiezen om aandelen van oliemaatschappijen aan te kopen staan er evenwel niet bij stil dat er in dit geval ook diverse andere factoren een invloed uitoefenen op de evolutie van de aangekochte aandelen.

Denk hierbij dus niet alleen aan de actuele koers van aandelen, maar ook aan de financiële cijfers van de maatschappij in kwestie. Wil je echt alleen maar speculeren op de evolutie van de olieprijs zonder externe factoren? Dan bieden CFD's je de beste uitkomst. Deze beleggingsproducten zijn zeer toegankelijk voor de actieve belegger, maar je dient er wel rekening mee te houden dat ze niet risicoloos zijn.

Vaten olie kopen

Een andere mogelijkheid om winst te maken met olie is door vaten olie aan te kopen. Uiteraard worden de aangekochte vaten nooit echt geleverd, maar betreft het slechts posities die geopend en gesloten worden. Vaten olie kopen is mogelijk bij verschillende online brokers, waaronder uiteraard ook Plus 500. Heb je vaten olie aangekocht en stijgt de prijs van de olie ten opzichte van jouw aankoopprijs? Dan wordt er meteen een aantrekkelijke winst geboekt. Daalt de koers echter in tussentijd, dan zal je geld verliezen. Let op, olie is een relatief volatiel product die niet zelden op korte termijn grote fluctuaties kan vertonen.

Olie op korte en lange termijn

Zoals eerder aangegeven schuilt het gevaar van beleggen in olie in de fluctuaties die dit beleggingsproduct kan vertonen. Net omwille van deze reden en omdat diverse factoren een impact hebben op de wijziging van de kostprijs van olie is dit een zeer populaire belegging geworden onder zogenaamde daytraders. Wanneer er sprake is van een conflict in een land dat olie produceert en exporteert heeft dat bijvoorbeeld nagenoeg meteen een invloed op de actuele koers. Goed het nieuws uit deze streken in het oog houden en je huiswerk maken is dan ook beslist geen overbodige luxe.

Ben je niet van plan om te beleggen in olie op korte, maar wel op lange termijn? In dat geval is het vooral het potentieel van olie dat zichzelf in de kijker werkt. Het is namelijk algemeen bekend dat olie geen onuitputtelijke grondstof is. Op een bepaald ogenblik raakt het op. De schaarste neemt volgens verschillende analisten nu reeds toe. Ook het feit dat verschillende olieraffinaderijen in diverse landen soms in brand worden gestoken draagt bij aan deze naderende schaarste. We zouden wat dat betreft dan ook gerust kunnen stellen dat beleggen in olie op lange termijn een bijzonder mooi potentieel met zich meebrengt.