Met hoger rendement beleggen

Wanneer we de rentes op de spaarmarkt vandaag de dag gaan analyseren kunnen we slechts één ding vaststellen en dat is dat het merendeel van de spaarrekeningen zelfs de zogenaamde inflatie het hoofd niet weet te bieden.

Dat is jammer, want mensen werken hun hele leven lang om een aardig bedrag bij elkaar te sparen, maar zien op die manier de waarde van hun geld alleen maar afnemen. Om hier tegenin te gaan kiezen steeds meer mensen er voor om te gaan beleggen. Beleggen is niet alleen leuk en uitdagend, bovendien kan je er ook nog eens aardig wat geld mee verdienen wanneer je het goed aanpakt. Ontdek dan ook snel hoe je met een hoger rendement belegt!

Het standaard rendement ligt op veel beleggingen relatief hoog omdat ze de aandacht van beleggers moeten kunnen trekken, maar het kan altijd beter. Met een hoger rendement beleggen klinkt op het eerste zicht als een zeer moeilijke opdracht, maar dat hoeft niet noodzakelijk het geval te zijn.

Hoger rendement = meer risico's?

hoger rendementEen hoger rendement betekent volgens ervaren beleggers altijd meer risico's. Het is echter nog maar de vraag of je dergelijke risico's wel wenst te nemen. Gelukkig bestaat er ook een mogelijkheid om een hoger rendement te boeken op je beleggingsportefeuille zonder dat je meteen het risico loopt om het geïnvesteerde bedrag kwijt te spelen.

Door er voor te kiezen om te beleggen op korte termijn, door middel van zogenaamde CFD's is het bijvoorbeeld mogelijk om niet alleen meteen een hoger rendement te ontvangen, maar dat ook nog eens op korte termijn. Hoewel er aan beleggen in CFD's altijd risico's verbonden zijn, kan actief beheer er wel degelijk voor zorgen dat je snel over een meer dan behoorlijk rendement beschikt.

Volatiele beleggingsproducten

Uiteraard zijn er ook beleggers in de wereld actief die de hogere risico's juist wel weten te plaatsen zolang er maar een aanzienlijk hoger rendement wordt geboden. In dit geval kan je er voor kiezen om te kijken in de richting van volatiele beleggingsproducten. Grondstoffen zijn daar een bekend voorbeeld van, maar denk bijvoorbeeld ook eens valuta's.

Door middel van een online belegging bij een broker als Plus 500 is het mogelijk om in al deze goederen te investeren zonder dat je jaren dient te wachten op enige opbrengst. Let wel, zoals aangegeven kan de koers van deze producten aanzienlijk fluctueren wat er voor zorgt dat je niet alleen snel een aantrekkelijk winst kunt boeken, maar wanneer het fout gaat kan je ook op korte termijn heel wat geld verliezen.

Goed onderzoek doen is de boodschap!

Iedere risicovolle belegging met een hoger rendement biedt interessante mogelijkheden voor beleggers die hun huiswerk willen maken. Veel koersen die in het slop zitten herstellen zich na verloop van tijd automatisch waardoor een aantrekkelijk rendement kan worden behaald. Op het juiste ogenblik instappen en het toekomstpotentieel van het aandeel of ander beleggingsproduct grondig analyseren is wel steeds uitermate belangrijk. Alleen door rekening te houden met de tips uit dit artikel zorg je er in ieder geval voor dat met hoger rendement beleggen niet alleen leuk is in het begin, maar ook blijft.