Met een klein bedrag beginnen met beleggen

Om te beginnen met beleggen dien je niet noodzakelijk de beschikking te hebben over een erg groot bedrag, in tegendeel. Zelfs met een beperkte som geld kan je er voor zorgen dat je in geen tijd een aantrekkelijk rendement weet te verwerven. Om dit te kunnen realiseren is het echter belangrijk om af te stappen van de klassieke vorm van beleggen. Wanneer je bijvoorbeeld daadwerkelijk aandelen wil aankopen zal je immers om winst te kunnen maken wel steeds een groot bedrag ter beschikking moeten hebben.

Hoef je niet perse eigenaar te worden van een aandeel of een ander beleggingsproduct, maar wil je gewoon kunnen speculeren op de achterliggende koers? In dat geval kan een belegging door middel van zogenaamde CFD's interessant zijn. Bij deze vorm van beleggen wordt je dan wel geen eigenaar van het beleggingsproduct in kwestie, een klein bedrag beleggen is hierbij voldoende om reeds een interessant rendement in het vooruitzicht te kunnen stellen.

'De beste beleggingen zijn voor grote beleggers'

klein bedrag beleggenBovenstaande veronderstelling is er één die binnen de beleggerswereld haast dagelijks wordt herhaald. Het klopt inderdaad dat een groot aantal interessante beleggingen met toekomstperspectief vroeger uitsluitend waren voorbehouden voor mensen die reeds over een aanzienlijk kapitaal beschikten. We benadrukken in deze zin het woord vroeger, want vandaag de dag is dat niet langer het geval. Beginnen met beleggen is tegenwoordig namelijk niet alleen veel eenvoudiger dan vroeger, daar komt ook nog eens bij dat het een stuk voor de hand liggender is geworden om te investeren in grootschalige beleggingsproducten.

Een klein bedrag beleggen in grote bedrijven of markten met een interessant toekomstperspectief is bijvoorbeeld probleemloos mogelijk door gebruik te maken van zogenaamde CFD's. Bij deze vorm van beleggen wordt je geen eigenaar van het onderliggende goed terwijl je toch kan genieten van het rendement die een mogelijke stijging of daling van de koers met zich meebrengt. Beleggen in bepaalde aandelen is op deze manier reeds mogelijk vanaf enkele honderden euro's en dat terwijl je steevast uitzicht blijft houden op een zeer aantrekkelijk rendement. Klinkt goed niet?

Beginnen met beleggen met een klein bedrag

Een klein bedrag beleggen door middel van CFD's bij een broker zoals Plus500 is interessant wanneer je op zoek bent naar een gunstige investering op korte termijn. Wel moet je er rekening mee houden dat beleggen met behulp van CFD's bepaalde risico's met zich meebrengt. Je kan op korte termijn namelijk een aantrekkelijk bedrag verdienen, maar je kan ook snel zeer veel geld verliezen. Voldoende onderzoek doen naar het achterliggende goed en naar het toekomstpotentieel, vooral op korte termijn is dan ook van cruciaal belang.

Wil je graag beginnen met beleggen, maar zie je het niet zitten om meteen een bepaald bedrag te investeren? Ben je nog niet helemaal overtuigd van het feit dat je ook met een klein bedrag een aantrekkelijk rendement kan genereren? In dat geval kan het voor jou misschien wel interessant zijn om even een gratis demo-account te openen bij de online broker Plus500. Door het openen van een dergelijk account zorg je er immers voor dat je al de kneepjes van het beleggen onder de knie krijgt en dat zonder dat je het risico loopt om geld te verliezen.