Beleggen in olie: behaal hoge winsten

Naar olie wordt veelal verwezen als het zwarte goud. Dit komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Door de jaren heen is olie uitgegroeid tot één van de belangrijkste grondstoffen die er op deze planeet zijn terug te vinden. Er hangen evenwel donkere wolken over de olievoorraad. De oliereserves worden steeds beperkter waardoor speculatie toeneemt. Hier liggen voor beleggers enkele zeer interessante mogelijkheden.

Beleggen in vaten olie

Verschillende online brokers, waaronder Plus 500 bieden hun beleggers de mogelijkheid om een belegging in vaten olie te doen. Dat is niet zo vreemd, want olie is één van de meest waardevolle producten op onze planeet. De beschikbaarheid er van is evenals het toekomstperspectief zeer belangrijk en open voor speculatie. Beleggen in olie brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Hefboom zorgt voor een kleine inleg met een grote potentiële winst op korte termijn.
  • Geen inname van veel ruimte, maar optimaal rendement met CFD's.
  • Gratis demo-account van Plus 500 leert je hoe het best te beleggen in olie.
  • Overal en altijd de beste posities op olie innemen bij een online broker.

Ben je ook geïnteresseerd om te handelen in olie? Open dan een account bij Plus 500 en profiteer van een gratis demo van 20.000 euro! Zo kan je beleggen in olie eerst zonder risico uitproberen. Wanneer je er vervolgens klaar voor bent kan je eenvoudig geld storten en beginnen met het handelen in olie!

Beleggen in olie met CFD's

olie beleggenBeleggen in olie is zoals je reeds hebt kunnen lezen op verschillende manieren mogelijk. De meeste beleggers voelen er evenwel maar weinig voor om hun woonkamer of garage vol te zetten met vaten olie. Beleggen in olie door middel van CFD's is dan een veel interessanter alternatief. Je hebt niet veel plaats nodig en je kan optimaal profiteren van de oliekoers.

Door te beleggen in olie met CFD's wordt je geen eigenaar van de olievaten in kwestie. Je neemt gewoon een positie in waarmee kan worden gespeculeerd op de evolutie van de koers. Stijgt de koers, dan kan je op korte termijn een zeer interessante winst boeken. Daalt de koers, dan gaat het verlies van je saldo af. Dit laatste gebeurt uiteraard niet wanneer je short bent gegaan. Dan zorgt een dalende koers voor een mooie winst.

Olie op korte en lange termijn

Tal van verschillende factoren oefenen een al dan niet directe invloed uit op de olieprijs. Dit zorgt er voor dat de prijs van olie op korte termijn opvallend sterk kan fluctueren. Mede omwille van deze reden is het een belegging die door de jaren heen zeer populair is geworden bij zogenaamde daytraders. Door de sterk bewegende koers in combinatie met een hefboom kan je op korte termijn immers veel geld verdienen.

Wat olie op lange termijn betreft zien we een schaarste aan de horizon opdoemen. Een product dat schaarser wordt stijgt steeds in prijs waardoor het juiste instapmoment kiezen er voor zorgt dat je als belegger een erg mooie winst in het vooruitzicht kan stellen. Volgens de laatste voorspellingen zou het nog maar zo'n kleine 40 jaar duren vooraleer de olie echt op is... Doe hier je voordeel mee!