Je spaargeld beleggen in 3 stappen?

Veel mensen die over een beetje spaargeld beschikken zijn tegenwoordig op zoek naar een mogelijkheid om het door hun verzamelde kapitaal beter te laten renderen. Het geld dat je vandaag de dag op een spaarrekening plaatst, brengt immers nauwelijks nog iets op en dat is jammer. Gelukkig bestaan er tegenwoordig wel degelijk nog interessante mogelijkheden om jouw spaargeld beter te laten renderen. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om een stukje van je kapitaal te beleggen?

Veel mensen denken dat ze om te kunnen beleggen tegenwoordig nog steeds nood hebben aan een groot bedrag. Dat is niet het geval. Online brokers maken het bijvoorbeeld doorgaans mogelijk om te beleggen vanaf een bedrag van ongeveer 100 euro. Dat is interessant, want op deze manier wordt beleggen toegankelijk voor iedereen. Wil jij ook jouw spaargeld beter laten opbrengen dan op je spaarrekening het geval is? Kies er dan ook voor om een deel van het door jou gespaarde bedrag te beleggen!

Periodieke belegging

Omdat spaarders in eerste instantie een beetje weigerachtig staan tegenover spaargeld beleggen kiezen de meesten er voor om gebruik te maken van een periodieke belegging. In dit geval wordt er bijvoorbeeld maandelijks een bepaald bedrag in fondsen geïnvesteerd. Dit zorgt voor een interessante spreiding van de risico's, maar anderzijds is een dergelijke belegging uitsluitend interessant op middellange tot lange termijn. Voor wie te allen tijde het geïnvesteerde bedrag wil kunnen opvragen is een dergelijke periodieke belegging dus niet interessant.

Spaargeld beleggen bij een online broker

spaargeld beleggenTegenwoordig kan je, je spaargeld op een spaarrekening zeer eenvoudig beheren door middel van online banking. Spaarders die een deel van hun spaargeld willen beleggen, willen over min of meer dezelfde mogelijkheden beschikken... en dat is geen enkel probleem. Door gebruik te maken van de diensten van een professionele online broker zoals Plus500 zorg je er namelijk voor dat je altijd realtime je beleggingen kan opvolgen en nieuwe orders kan doorgeven. Op deze manier bouw je zelf aan je beleggingsportefeuille terwijl je aanzienlijk hogere rendementen in het vooruitzicht kan stellen.

Lees hier meer over online brokers >>

Houd rekening met eventuele kosten

Wanneer je er al die jaren voor hebt gekozen om je spaargeld gewoon op een spaarrekening te plaatsen heb je nooit rekening moeten houden met vervelende kosten die knaagden aan je rendement. Dat kan bij een belegging wel degelijk het geval zijn. Omwille van deze reden is het bijzonder belangrijk om vooraleer een belegging uit te voeren rekening te houden met de kosten die door de (online) broker in rekening worden gebracht.

Hoewel het zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven perfect mogelijk is om slechts een klein stukje van je spaargeld te beleggen in een bepaald beleggingsproduct is dat lang niet altijd even interessant. Vaak zijn de kosten voor het doorvoeren of beheren van de order immers zo groot dat er een enorme koersstijging plaats moet vinden vooraleer deze kosten zijn terugverdiend. Hier dien je als belegger dan ook steevast rekening mee te houden.

In het merendeel van de gevallen wordt spaargeld voor een langere periode op een spaarrekening geplaatst. Probeer voor jezelf uit te maken hoelang je het bedrag in kwestie kan missen en baseer hier het type belegging op. Door gebruik te maken van de diensten van een online broker zoals Plus500 beschik je in ieder geval over een zeer ruim aanbod aan beleggingsproducten die zowel op korte als lange termijn interessant kunnen zijn.