Valuta beleggen: nieuwe manier van geld verdienen

valuta beleggenDe valutamarkt is de grootste markt die er op deze planeet is terug te vinden. Dat zorgt er voor dat ze bijzonder stabiel is. Die stabiliteit lijkt op het eerste zicht voor beleggers die willen speculeren misschien niet zo interessant, maar het tegendeel is waar. Vooral jonge, gedreven beleggers zien in valuta beleggen een compleet nieuwe en interessante manier van geld verdienen...

Hoewel nieuw? Eigenlijk is beleggen in valuta de oudste beleggingstechniek die er op de markt is terug te vinden. Onbewust heb je het zeker tijdens een vakantie al eens gedaan. Vanaf het ogenblik dat je euro's hebt ingewisseld voor dollars of voor een andere munteenheid heb je eigenlijk aan valuta beleggen gedaan. Zo heeft iedereen eigenlijk al een beetje ervaring met het beleggen in valuta!

Hoe geld verdienen valuta?

Geld verdienen valuta klinkt op het eerste zicht als een zeer complex gegeven, maar in de praktijk is dat beslist niet het geval, in tegendeel. De eenvoudigste mogelijkheid om te beleggen in valuta zonder je hele huis vol te moeten stoppen met briefjes en munten is speculeren op de koers van een bepaalde munteenheid. Ook de koers van een valuta kan immers zowel stijgen als dalen waardoor goed speculeren je op korte, maar ook op lange termijn een zeer aantrekkelijke winst kan bezorgen.

Verschillende beleggingsmogelijkheden

Wanneer je er voor kiest om te gaan beleggen in valuta beschik je op dat vlak over verschillende mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld gewoon zelf een bepaalde valuta fysiek aankopen zoals de Japanse Yen of de Australische of Amerikaanse dollar, maar het is doorgaans een stuk interessanter om gewoon te speculeren op een mogelijke stijging of daling van de achterliggende koers.

Speculeren op valuta op korte termijn

Om het maximale potentieel uit speculatie op valuta te halen kan het interessant zijn om te kijken in de richting van zogenaamde CFD's. Bij een online broker zoals Plus500 is het bijvoorbeeld zonder probleem mogelijk om een belegging te doen in valuta zonder dat je er daadwerkelijk eigenaar van wordt.

Hierdoor kunnen de kosten die gepaard gaan met je belegging aanzienlijk worden beperkt en hoef je bovendien ook geen enorm investeringsbedrag ter beschikking te hebben. Het gegeven dat een belegging in valuta uitsluitend is voorbehouden voor de erg grote en rijke beleggers is wat dat betreft dus in ieder geval niet correct.

Voordelen van valuta beleggen

Valuta beleggen brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. We zetten de belangrijkste van deze voordelen graag even voor jou op een rijtje:

  • De valuta markt is een vrij stabiele markt waardoor zeer eenvoudig bepaalde patronen kunnen worden herkend. Dit zorgt er voor dat een belegging in valuta relatief veilig is.
  • Beleggen in valuta is zowel mogelijk op long als short basis waardoor je perfect je gevoel kan weergeven in de beleggingen die worden uitgevoerd.
  • Diverse factoren kunnen van invloed zijn op de koers van een bepaalde valuta. Door rekening te houden met deze factoren en het actuele nieuws goed te volgen worden vervelende verrassingen zeer eenvoudig voorkomen.

Hoewel geld verdienen met valuta misschien niet voor iedereen is weggelegd zullen vooral de wat meer actieve beleggers dit een aardige aanvulling vinden op het bestaande beleggingsportefeuille