Valuta beleggen: hoe werkt dat?

valuta beleggenDe valutamarkt is de grootste markt die er op deze planeet is terug te vinden.  Vooral jonge, gedreven beleggers zien in valuta beleggen een compleet nieuwe en interessante manier van handelen..

Hoewel nieuw? Eigenlijk is beleggen in valuta de oudste beleggingstechniek die er op de markt is terug te vinden. Onbewust heb je het zeker tijdens een vakantie al eens gedaan. Vanaf het ogenblik dat je euro's hebt ingewisseld voor dollars of voor een andere munteenheid heb je eigenlijk aan valuta beleggen gedaan. Zo heeft iedereen eigenlijk al een beetje ervaring met het beleggen in valuta!

Verschillende beleggingsmogelijkheden

Wanneer je er voor kiest om te gaan beleggen in valuta beschik je op dat vlak over verschillende mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld gewoon zelf een bepaalde valuta fysiek aankopen zoals de Japanse Yen of de Australische of Amerikaanse dollar, maar het is doorgaans een stuk interessanter om gewoon te speculeren op een mogelijke stijging of daling van de achterliggende koers.

Voordelen van valuta beleggen

Valuta beleggen brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. We zetten de belangrijkste van deze voordelen graag even voor jou op een rijtje:

  • De valuta markt is een vrij stabiele markt waardoor zeer eenvoudig bepaalde patronen kunnen worden herkend. 
  • Beleggen in valuta is zowel mogelijk op long als short basis waardoor je perfect je gevoel kan weergeven in de beleggingen die worden uitgevoerd.
  • Diverse factoren kunnen van invloed zijn op de koers van een bepaalde valuta. Door rekening te houden met deze factoren en het actuele nieuws goed te volgen worden vervelende verrassingen zeer eenvoudig voorkomen.

Hoewel geld verdienen met valuta misschien niet voor iedereen is weggelegd zullen vooral de wat meer actieve beleggers dit een aardige aanvulling vinden op het bestaande beleggingsportefeuille