Waarin investeren? Bekijk de mogelijkheden!

Wanneer je een bepaald kapitaal hebt verzameld en je graag een stukje van dat bedrag wenst te investeren zal je in eerste instantie op zoek willen gaan naar interessante beleggingsproducten. Op de hedendaagse beleggersmarkt zijn wat dat betreft tal van interessante mogelijkheden terug te vinden.

Een online broker zoals Plus500 biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid om zeer eenvoudig te investeren in niet alleen CFD aandelen, maar ook in CFD's op Forex, indices, grondstoffen en ga zo maar door. Wij zetten de verschillende interessante mogelijkheden waar je vandaag de dag in kan investeren graag voor jou op een rijtje. 

Start gratis met een demo bij Plus 500 >>

Aandelen, een bewuste keuze

investeren aandelenZowel beginnende als meer ervaren beleggers kiezen er steevast voor om een deel van hun kapitaal te investeren in aandelen. Daar zijn meerdere goede redenen voor aan te halen. In eerste instantie zijn aandelen vrij transparante beleggingsproducten. Indien je het achterliggende bedrijf goed kent en je, je huiswerk maakt blijven de risico's bij deze beleggingsproducten dan ook steeds relatief beperkt. Daar komt bij dat aandelen zowel onderdeel uit kunnen maken van een portefeuille op korte als op lange termijn.

Een extra interessant voordeel dat is verbonden aan investeren in aandelen gaat schuil in het mogelijk dividend dat je op die manier kan ontvangen. Verschillende bedrijven keren hun aandeelhouders op jaarbasis een zeer aantrekkelijk dividend uit waardoor je kan rekenen op een interessante extra opbrengst. Let wel, aandelen blijven volatiele beleggingsproducten wat wil zeggen dat je altijd het risico loopt je oorspronkelijke inbreng te verliezen.

Het enorme potentieel van grondstoffen

Olie, goud, aardgas, zilver, … het zijn stuk voor stuk grondstoffen die een belangrijke rol spelen op deze planeet. Wat veel vooral beginnende beleggers echter niet weten is dat ze ook bijzonder interessante beleggingsproducten voorstellen. Iedere dag opnieuw kiezen veel beleggers er voor om in te spelen op een mogelijke koerswijziging van grondstoffen. Dat kan zeer eenvoudig door gebruik te maken van CFD's. Op deze manier blijven de kosten voor het aankopen van het beleggingsproduct beperkt terwijl je toch een aantrekkelijke winst kan behalen.

Wanneer je ook het enorme potentieel ziet van grondstoffen kan je er voor kiezen om te investeren via de online broker Plus500. Deze broker biedt haar beleggers immers de mogelijkheid om te investeren in CFD grondstoffen met een maximale hefboom van 1:30 voor bijvoorbeeld goud, zilver en olie. Daarnaast worden door deze broker ook geen commissies aangerekend waardoor aantrekkelijkere winsten kunnen worden gegenereerd.

Investeren op korte termijn

Wanneer je er voor kiest om te investeren in aandelen zal je dat willen doen met een relatief ruime termijn voor ogen. Het kan echter ook anders. Door te beleggen in zogenaamde CFD's kan je namelijk ook op korte termijngrote winsten behalen. Kenmerkend voor een belegging in CFD's is dat je als belegger geen eigenaar wordt van het onderliggende product, maar dat je gewoon een contract afsluit waarbij het waardeverschil tussen het goed nu en in de toekomst wordt verrekend.

Bij een stijging van het achterliggende beleggingsproduct kan je dus op extreem korte termijn reeds een aardige winst boeken. Let wel, wanneer je wil gaan investeren in CFD's dien je er wel rekening mee te houden dat dit een uiterst volatiel beleggingsproduct is. Met andere woorden, je kan op korte termijn veel geld verdienen, maar je kan ook veel verliezen.