Opleiding beleggen: ontdek hoe je winstgevend belegt

Hoog kopen, laag verkopen: dat is natuurlijk de basis van iedere succesvolle beleggingsstrategie. Toch is winstgevend beleggen in de eerste instantie niet het eenvoudigste wat er bestaat! Om winstgevend te kunnen beleggen moet je immers precies begrijpen wat je aan het doen bent, maar ook bij beleggen geldt dat eenvoudig beginnen verstandig is aangezien het vanzelf ingewikkeld wordt.

Winstgevend beleggen: het principe

Bij iedere opleiding beleggen zal het simpele principe hoog verkopen, laag kopen centraal staan. Dit is logisch: immers, in het dal is er veel potentie omhoog en op de top instortingsgevaar. Denk hierbij maar aan de huizenmarkt: juist als de prijzen gecrasht zijn is het enorm aantrekkelijk om te kopen aangezien je huis dan flink in waarde toeneemt.

De basis van winstgevend beleggen is dus eenvoudig; toch is het uitvoeren hiervan niet simpel. In deze opleiding beleggen geven we een truc waarmee je altijd succesvol kunt beleggen, bekijken we hoe je vanzelf goed wordt en leren we je iets over trends!

Beleggen opleiding truc: altijd winst

Het is bij moderne CFD brokers mogelijk om altijd winst te maken, zelfs tijdens een beurscrash! Slimme mannen en vrouwen hebben namelijk een methode ontwikkelt waarmee het voor iedereen mogelijk is om ook te profiteren van een koersdaling. De ingewikkelde naam voor dit trucje heet short gaan en zodra je begrijpt wat het grote voordeel van short gaan is kan je een stuk winstgevender beleggen.

Bij short gaan beloof je iemand een bepaald effect zoals een aandeel tegen de huidige prijs te leveren. Wanneer de prijs dus tien euro is, lever je het aandeel op een later moment tegen die prijs. Je koopt het aandeel echter pas later, wanneer de koers dan gedaald is koop je het aandeel tegen een lagere prijs, bijvoorbeeld 9 euro en maak je dus één euro winst op ieder aandeel!

Dit klinkt allemaal ingewikkelder dan het is: bij brokers is het namelijk mogelijk om short te gaan met een simpele druk op de knop! Naast kopen kan je dus ook short gaan wanneer je denkt dat de koers van bijvoorbeeld een aandeel gaat instorten.

Hoe iedereen goed kan worden

Denk je dat goede beleggers geboren worden? Denk je dat winstgevende beleggers uit de lucht komen vallen? Nee, iedereen begint zoals jij.. met het lezen van een korte beleggen opleiding alvorens ze aan de slag gaan. Juist door toe te oefenen, te falen en slagen ontdek je pas echt wat er mogelijk is zodra je gaat beleggen.

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om zonder risico uit te proberen hoe en wat je kunt verdienen met beleggen. Bij brokers kan je beleggen namelijk uitproberen met een demo account. Met een demo account zijn alle opties van een echt account gewoon beschikbaar, maar dan zonder enig risico!

Bekijk hier waar je eenvoudig een demo kunt aanmaken >>

Tot slot: trends

Alhoewel je pas echt goed wordt door het oefenen en uitproberen van beleggen, is het herkennen van trends wel een belangrijk onderdeel van een winstgevende beleggingsstrategie. Over het algemeen is er één duidelijke richting te herkennen bij een effect.. Omhoog of omlaag.

Probeer daarom altijd na te gaan wat de algemene richting is van een effect en anticipeer hierop. Het is onverstandig om short te gaan op een sterk stijgende koers of vice verca. Door het herkennen van patronen kan je erg winstgevend beleggen: je koopt en verkoopt dan immers op de juiste tijdstippen! 

duidelijke trend