Zelfstandig beleggen en winst maken

Zelfstandig beleggen lijkt op het eerste zicht niet zo moeilijk. In de praktijk is dat vaak een compleet ander verhaal. Het uitvoeren van een belegging mag dan relatief eenvoudig zijn, de kunst bestaat er in om een bepaalde winst te maken. Of je er nu voor kiest om te beleggen op korte of op lange termijn maakt wat dat betreft geen verschil. Wil je graag ook zelfstandig beleggen en wil je de kans op een mooie winst zo optimaal mogelijk houden? In dat geval raden we je aan om rekening te houden met de tips die worden gegeven in dit artikel.

Het belang van een goede spreiding

zelfstandig beleggenZelfstandig beleggen is tegenwoordig na de komst van de zogenaamde online brokers zonder probleem mogelijk. Wanneer je voor het eerst zelfstandig gaat beleggen komt er echter bijzonder veel informatie op je af. Veel beleggingen die op het eerste zicht zeer interessant lijken worden een stuk minder aantrekkelijk wanneer je nader onderzoek verricht. Het is dan ook niet alleen belangrijk om goed onderzoek te doen naar de beleggingen die je wenst uit te voeren, daarnaast is ook een goede spreiding cruciaal voor een constructieve beleggingsportefeuille.

Vergelijk het met het verhaal van de boer en zijn eieren. Wanneer de boer alle eieren in hetzelfde mandje legt en het mandje valt, dan zijn alle eieren stuk. Gevolgd? De boer heeft geen eitjes meer om te verkopen en kan dus ook geen winst meer maken, in tegendeel. Dit is natuurlijk een bijzonder simplistisch voorbeeld, maar het geeft wel aan hoe belangrijk het is om te spreiden. Had de boer zijn eieren in verschillende mandjes gelegd, dan was er misschien een stuk verloren gegaan, maar waren er nog altijd eitjes over om te verkopen.

Beheer je beleggingen als een goede huisvader

Er zijn heel veel investeringen waar je als belegger eigenlijk niet of nauwelijks omkijken naar hebt. Vooral beleggingen die vast staan voor een langere periode kan je probleemloos even uit het oog verliezen, hoewel. Een goede opvolging van je beleggingen is steeds aan te raden. Hoe vaak kijk je niet even naar je spaarrekening om te zien welk bedrag er op staat en welke intresten je reeds hebt verzameld? Hetzelfde geldt ook voor beleggingen. Raadpleeg regelmatig hoe ze het doen en probeer steeds zo efficiënt mogelijk in te spelen op nieuwe opportuniteiten.

Steeds meer beleggers die slechts een beperkt budget voor handen hebben, maar die toch een degelijk rendement in het vooruitzicht willen stellen kiezen er tegenwoordig voor om te beleggen in CFD's. Het is zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat deze beleggingsvorm er één is die je steeds afsluit voor de korte termijn. Bijgevolg is het van cruciaal belang om deze goed op te volgen. Doe je dat niet, dan bestaat namelijk het risico dat je onbedoeld een groot bedrag verliest en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Bovenstaande maakt het dan ook duidelijk, alleen door je beleggingen te beheren als een goede huisvader kan je er voor zorgen dat je mogelijks vervelende risico's probleemloos het hoofd kan bieden.

Kijk hier waar je beleggen gratis kunt uitproberen >>