Beleggen zonder transactiekosten mogelijk?

Beleggen zonder transactiekosten, het is iets waar beleggers lange tijd alleen maar van hebben kunnen dromen. Ook vandaag de dag is dit nog steeds niet altijd mogelijk. Veel hangt hierbij namelijk af van de hoogte van het bedrag evenals van het type belegging. Kies je voor een grote investering in aandelen die je op klassieke wijze zelf wil aankopen? In dat geval is het vermijden van transactiekosten bijzonder lastig om maar niet te zeggen onmogelijk.

Kies je er voor om te beleggen met behulp van zogenaamde CFD's waarbij je zelf geen eigenaar wordt van het achterliggende beleggingsproduct? In dat geval kunnen transactiekosten bij bepaalde online brokers wel vermeden worden.

Wat zijn transactiekosten?

Indien je er voor kiest om een bepaalde belegging te doen zal je in het merendeel van de gevallen rekening moeten houden met verschillende kosten. Het kan daarbij gaan om een zogenaamde commissie, maar ook om bewaarloon en om transactiekosten. Deze laatste worden in principe steevast in rekening gebracht bij iedere aan- en verkoop die gebeurt. Dat is vervelend, want deze kosten zorgen er voor dat het potentiële rendement van je investering meteen al onder druk komt te staan. Omwille van deze reden is het dan ook helemaal niet zo vreemd dat steeds meer beleggers op zoek gaan naar een mogelijkheid om te beleggen zonder transactiekosten.

Impact van transactiekosten op belegging

Veel beleggers onderschatten de impact die bepaalde kosten kunnen hebben op hun belegging. Zoals je reeds hebt kunnen lezen wordt de transactiekost in rekening gebracht bij iedere transactie die wordt uitgevoerd. Dit zorgt er voor dat je voor iedere handeling te maken krijgt met deze kostprijs. Vooral voor beginnende beleggers die nog niet veel ervaring hebben met beleggen zijn deze kosten een doorn in het oog. Ze zorgen er namelijk voor dat het zomaar nog moeilijker wordt om een aantrekkelijk rendement te behalen met je belegging.

Beleggen zonder transactiekosten

beleggen zonder transactiekostenVerschillende online brokers hebben er voor gekozen om het kostenplaatje voor hun beleggers zo beperkt mogelijk te houden. De transactiekosten worden doorgaans in rekening gebracht bij iedere belegging die wordt uitgevoerd waardoor je reeds met een bepaald verlies wordt opgezadeld. Gelukkig hoeft dat dus niet altijd het geval te zijn.

Bij veel online brokers is het vandaag de dag zonder probleem mogelijk om een belegging te doen zonder dat daarvoor commissies in rekening worden gebracht. De vraag die veel beleggers zich in deze situatie echter stellen is hoe de broker dan nog geld verdient. Dat is zeer eenvoudig, de kleine spreiding tussen de zogenaamde bied- en laadprijzen zorgen er voor dat ook de broker alsnog een bepaalde winst ontvangt.

In ieder geval mag het duidelijk zijn, beleggen zonder transactiekosten is bij een bescheiden belegging bij online brokers vandaag de dag absoluut mogelijk. Klik hier om te kijken naar online brokers >>