Plus 500 review: is Plus 500 een scam?

Welkom bij de Plus 500 review! Hier lees je alles wat je wilt weten over Plus 500 voordat je aan de slag gaat met beleggen bij deze broker. We gaan in op de mogelijkheden van Plus 500, beoordelen de verschillende aspecten van deze broker en we bespreken of deze broker een scam is.

Plus 500 review: is Plus 500 een goede broker?

Bijna iedereen die interesse heeft in beleggen komt vroeg of laat in aanraking met de broker Plus 500. Plus 500 is namelijk één van de grootste en bekendste brokers in Nederland en dit heeft het bedrijf vooral te danken aan de gebruikersvriendelijke software en de gratis demo van 40.000 euro waarmee iedereen de mogelijkheden bij Plus 500 kan uitproberen. Publiciteit is uiteindelijk natuurlijk leuk, maar is Plus 500 ook echt een goede broker?

In deze review bespreken we eerst het aanbod van Plus 500: waar kan je zoal in beleggen? Daarna gaan we in op de mogelijkheden en de transactiekosten die Plus 500 rekent. Tot slot bekijken we of Plus 500 betrouwbaar is en gaan we in op de positie van Plus 500 in verhouding tot de concurrentie.

Aanbod van Plus 500

Een groot pluspunt van de broker Plus 500 is het feit dat je er kunt handelen in een groot arsenaal aan verschillende effecten. Naast de bekende Nederlandse aandelen kan je er bijvoorbeeld ook met een druk op de knop handelen in CFD Deense of Duitse aandelen. Naast CFD aandelen kan je ook in CFD grondstoffen, indexfondsen en valutaparen verhandelen. Bij Plus 500 is het aanbod dus uitgebreid genoeg en dankzij de handige zoekfunctie vind je snel het effect dat je wilt verhandelen.

  • Uitgebreid aanbod CFD's: handelen in aandelen, grondstoffen, indexfondsen en grondstoffen.
  • Alle bekende CFD Nederlandse aandelen zijn te verhandelen bij Plus 500.

Mogelijkheden bij Plus 500

In elke review van een broker is het belangrijk om te kijken of de mogelijkheden uitgebreid genoeg zijn. Bij Plus 500 handel je door middel van de Plus 500 web trader die gratis beschikbaar is op de website. Nieuwe leden kunnen uitgebreid oefenen met de demo waardoor het mogelijk is om alles zonder verdere risico’s uit te proberen. Zodra je klaar bent om aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een demo van 40.000  euro waarmee je direct aan de slag kunt.

Bij Plus 500 kan je zowel speculeren op stijgende als van dalende markten. Wanneer je koopt verdien je vanzelfsprekend geld zodra de koers stijgt: je kunt echter ook short gaan en dan verdien je juist geld bij een dalende koers. Vooral dit laatste kan erg handig zijn: bij slecht nieuws kan de koers immers erg sterk reageren! Wanneer er een ongeluk gebeurt binnen een bedrijf kan met een short positie speculeren op een dalende koers en met een long positie op een stijgende prijs.

Een andere mooie mogelijkheid die we in deze review beschrijven is de mogelijkheid om een hefboom toe te passen. Een hefboom maakt het mogelijk om een relatief gezien laag bedrag (bijvoorbeeld 100 euro) te gebruiken om toch een grotere belegging uit te voeren (> 1000 euro). Bij Plus 500 is het mogelijk om met een laag bedrag toch grote beleggingen te openen.

De software van Plus 500 blinkt vooral uit in zijn gebruiksvriendelijkheid. Wel is het jammer dat geavanceerde technische analyses ontbreken: het is bijvoorbeeld niet mogelijk om binnen de software horizontale niveaus te tekenen.

  • Demo van 40.000 euro voor nieuwe leden.
  • Maak gebruik van de gebruiksvriendelijke, Nederlandstalige software.
  • Dankzij de hefboom kan je met weinig geld toch een grote positie openen.

Transactiekosten

In dit deel van de review gaan we in op de transactiekosten die Plus 500 rekent aan zijn klanten. Bij Plus 500 betaal je geen vaste commissie bij iedere belegging: hierdoor kan je ook als kleinere belegger profiteren van koersschommelingen. Wel rekent Plus 500 een zogenaamde spread, een spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs en dit is de winst die Plus 500 maakt op iedere belegging.

De spread is relatief en is vaak erg laag. Bij EUR/USD is de spread per 1000 bijvoorbeeld maar iets meer dan 10 cent. In procenten liggen de transactiekosten dus erg laag. Bedenk wel dat Plus 500 een broker is die gemaakt is voor korte- tot middellange beleggingen. Het is dus niet verstandig om beleggingen jaren vast te houden aangezien je iedere avond een kleine nachtpremie betaalt. Per effect kan je overzichtelijk zien hoeveel je aan transactiekosten kwijt bent.

Is Plus 500 een scam? – Betrouwbaarheid

Plus 500 heeft op het internet zo hier en daar een slechte naam. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste denken veel mensen dat Plus 500 een scam is doordat ze een demo van 40.000 weggeven. Dit doen ze echter niet omdat ze een scam zijn: nee, dit doen ze om nieuwe leden te werven. Veel nieuwe leden storten namelijk vervolgens geld en beleggen meerdere jaren bij dit bedrijf, dankzij de spreads verdienen ze de over een langere periode weer meer geld.

Ook kwam Plus 500 vaak negatief in het nieuws doordat ze voorheen niet gereguleerd waren. Plus 500 was in het begin nog maar een kleine speler en ze hadden dan ook nog niet de noodzaak om gereguleerd te zijn. 

Al met al is Plus 500 een erg betrouwbare broker. Doordat de tegoeden van klanten gescheiden staan kan er zelfs bij een faillissement niets verkeerd gaan. Plus 500 is dus geen scam en het is dan ook geen probleem om geld te storten bij deze broker.

Plus500CY Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14).

Conclusie review Plus 500

Plus 500 is een broker van hoge kwaliteit waarbij het dankzij de gebruiksvriendelijke software voor bijna iedereen mogelijk is om winstgevend te beleggen. Zelf beleg ik nog steeds regelmatig bij Plus 500 vanwege het uitgebreide aanbod aan aandelen en vanwege de lage transactiekosten. Wanneer je op zoek bent naar een goede plek om beleggen te leren is Plus 500 zeker een goede keus: hier kan je immers onbeperkt oefenen met een demo en nieuwe leden ontvangen een demo van 40.000 euro!

Plus 500 uitproberen? Klik hier & open een gratis demo >> 

77% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren