Gratis beleggen uitproberen?

Het is bij veel brokers mogelijk om beleggen gratis uit te proberen door middel van een demo. Door gebruik te maken van een gratis demo kan je beleggen geheel zonder risico’s uitproberen. In dit artikel gratis bonusbekijken we waar je het beste kunt beginnen met een gratis demo.

Beschikbare demo's: direct aan de slag

Hoe werkt beleggen met een gratis bonus?

Beleggen met een gratis demo is eenvoudig! Bij de meeste brokers hoef je alleen maar een gratis account  te openen om de demo te ontvangen. Vervolgens kan je zodra je daar klaar voor bent je eerste storting doen.

Veel mensen denken dat een storting van 100 of 200 euro maar weinig effect heeft: dit valt gelukkig wel mee! Dankzij het zogenaamde hefboomeffect kan je namelijk met een kleine storting alsnog een goed resultaat behalen.

Maar hoe werkt het hefboomeffect nu eigenlijk precies? De hefboom maakt het mogelijk om met een kleiner bedrag een grotere positie te openen. Laten we Markets.com als voorbeeld nemen: met een bedrag van €25,00 en een hefboom van één om veertig op een bepaald effect kan je in totaal voor 1000 euro aan effecten kopen zonder meer dan €25,00 in te zetten.

hefboom

Dit is in het begin natuurlijk erg verwarrend: toen ik net begon vond ik het hefboomeffect ook erg vreemd. Wanneer je een positie opent met een hefboom zijn je winsten en verliezen ook groter, hieronder volgt een overzicht van wat er gebeurt bij een stijging van de koers van een aandeel met een waarde van €25,00 naar €26,00:

hefboom stijging

Zoals je ziet maak je meer winst dankzij de hefboom. Hierdoor is het mogelijk om met een klein bedrag toch veel geld te verdienen bij een broker.

Markets.com gratis demo

Bij Markets.com kan je een gratis onbeperkte demo ontvangen door je aan te melden. De gratis demo wordt automatisch geactiveerd op je account nadat je via deze speciale promotielink een account hebt aangemaakt. Bij Markets.com kan je handelen met een hefboom tot wel één om 30. 

Klik hier om je gratis demo te claimen >>

Plus 500 gratis demo

De gratis demo bij Plus 500 is geheel risicovrij: je ontvangt deze demo na het aanmaken van een account automatisch op je account. Met deze demo kan je eenvoudig handelen in de bekendste CFD Nederlandse aandelen, grondstoffen, indexfondsen en valutaparen. Met de demo kan je wegwijs worden binnen de eenvoudige software van Plus 500: zodra je snapt hoe alles werkt kan je zelf geld storten en beginnen.

Klik hier om de demo van €40.000 te claimen >>

Vragen over gratis beleggen

Waarom kan je een gratis demo aanvragen?

De gratis demo wordt door de brokers weggeven om nieuwe klanten aan te trekken. Je kan met de demo beleggen dus geheel gratis en zonder risico uitproberen.

Kan ik meer verliezen dan ik stort?

Je kan niet meer verliezen dan je stort: wanneer je geld stort kan je dus alleen dat bedrag verliezen. 

Beleg verstandig

Het is verstandig om niet direct je eerste storting te speculeren op een willekeurig aandeel. Nee, het is verstandiger om eerst te oefenen door middel van een gratis demo. Binnen een demo kan je onbeperkt oefenen en op die manier ontdek je vanzelf hoe goed je bent in beleggen. Bij zowel Plus 500 als Markets.com is het mogelijk om een demo account te openen.