Beleggen met een gratis bonus

Het is bij veel brokers mogelijk om beleggen uit te proberen met een gratis bonus. Door gebruik te maken van een gratis bonus kan je beleggen geheel zonder risico’s uitproberen. In dit artikel gratis bonusbekijken we waar je het beste kunt beginnen met een gratis bonus.

Beschikbare bonussen: direct aan de slag

Hoe werkt beleggen met een gratis bonus?

Beleggen met een gratis bonus is eenvoudig! Bij de meeste brokers hoef je alleen maar een gratis account  te openen om de welkomstbonus te ontvangen. Veel mensen denken dat een bonus van 25 of 50 euro maar weinig effect heeft: dit valt gelukkig wel mee! Dankzij het zogenaamde hefboomeffect kan je namelijk met een gratis bonus alsnog een leuk bedrag verdienen.

Maar hoe werkt het hefboomeffect nu eigenlijk precies? De hefboom maakt het mogelijk om met de gratis bonus een hoger bedrag in te zetten zonder meer risico te lopen. Laten we Markets.com als voorbeeld nemen: met de bonus van €25,00 en een hefboom van één om veertig op een bepaald effect kan je in totaal voor 1000 euro aan effecten kopen zonder meer dan €25,00 in te zetten.

hefboom

Dit is in het begin natuurlijk erg verwarrend: toen ik net begon vond ik het hefboomeffect ook erg vreemd. Wanneer je een positie opent met een hefboom zijn je winsten en verliezen ook groter, hieronder volgt een overzicht van wat er gebeurt bij een stijging van de koers van een aandeel met een waarde van €25,00 naar €26,00:

hefboom stijging

Zoals je ziet maak je meer winst dankzij de hefboom. Hierdoor is het mogelijk om met een gratis bonus toch veel geld te verdienen bij een broker.

Markets.com gratis bonus

Ook bij Markets.com kan je een gratis bonus ontvangen van 50 euro. De gratis bonus wordt automatisch bijgeschreven op je account nadat je via deze speciale promotielink een account hebt aangemaakt. Bij Markets.com kan je handelen met een hefboom tot wel één om 200; dit maakt het mogelijk om hoge winsten te behalen met de gratis bonus.

Klik hier je 50 euro gratis beleggingstegoed te claimen >>

Plus 500 gratis demo

De gratis demo bij Plus 500 is geheel risicovrij: je ontvangt deze demo na het aanmaken van een account automatisch op je account. Met deze demo kan je eenvoudig handelen in de bekendste Nederlandse aandelen, grondstoffen, indexfondsen en valutaparen. Met de demo kan je wegwijs worden binnen de eenvoudige software van Plus 500: zodra je snapt hoe alles werkt kan je zelf geld storten en beginnen met het verdienen van meer geld.

Klik hier om de demo van €20.000 te claimen >>

Vragen over gratis beleggen

Waar komt het gratis geld vandaan?

Het gratis geld wordt door de brokers weggeven om nieuwe klanten aan te trekken. Je kan met de bonus beleggen dus geheel gratis en zonder risico uitproberen.

Hoe kan ik de bonus opnemen?

Je kan de bonus opnemen zodra je voldoende beleggingen hebt gedaan; hoeveel beleggingen je moet doen om de bonus vrij te spelen hangt van de broker af.

Kan ik meer verliezen dan ik inzet?

Je kan niet meer verliezen dan je inzet: gratis beleggen met een bonus is dus 100% veilig. Alleen geld dat je zelf stort kan je verliezen.

Enkele laatste tips

Het is verstandig om niet direct je bonus in te zetten op een willekeurig aandeel. Nee, het is verstandiger om eerst te oefenen door middel van een gratis demo. Binnen een demo kan je onbeperkt oefenen en op die manier ontdek je vanzelf hoe goed je bent in beleggen. Bij zowel Plus 500 als Markets.com is het mogelijk om een demo account te openen.