Cursus beleggen voor beginners

Ben je van plan om geld te verdienen met beleggen? Dat kan! Het is verstandig om eerst deze cursus speciaal voor beginnende beleggers door te nemen. Op die manier kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en weet je precies wat je kunt verwachten!

Veel startende beleggers weten in het begin niet goed wat ze moeten doen om geld te verdienen. In het begin kan het lastig zijn om overzicht te houden doordat er zoveel mogelijkheden zijn. In deze cursus proberen we je dan ook wegwijs te maken in de mogelijkheden zodat je begrijpt hoe je als beginnende belegger succesvol geld kunt verdienen op de beurs!

Hoe werkt beleggen?

Beleggen is eigenlijk erg eenvoudig. Wanneer je gaat beleggen verdien je geld bij een zogenaamde waardestijging. Je koopt dan bijvoorbeeld een aandeel omdat je verwacht dat deze in de toekomst zal stijgen. Deze aandelen koop je echter niet zoals een pak melk even snel in de winkel, nee, hiervoor heb je een account nodig bij een goede broker.

Een broker is een faciliterende partij die het mogelijk maakt voor particulieren om effecten te kopen en verkopen. Bij een broker kan je doorgaans al vanaf 100 euro beleggen waardoor de instapdrempel laag ligt. Het mooie aan het beleggen via een broker is dat het door de innovatieve, eenvoudige software ook voor beginners mogelijk is om aan de slag te gaan.

Hierbij zijn twee knoppen erg belangrijk:

  • Kopen: hiermee koop je een effect en verdien je geld bij een stijgende prijs.
  • Verkopen / short: hiermee verkoop je een effect en verdien je geld bij een dalende prijs.

Uiteindelijk is het dus mogelijk om zowel bij stijgende als bij dalende koersen geld binnen te halen. De kunst van het beleggen is uiteindelijk inschatten welke kant de koers op gaat.

Hoe kan je het beste beginnen?

Maar nu wil je natuurlijk beginnen zonder al te veel risico te lopen: als beginner is dit immers nog niet fijn! Dat is gelukkig mogelijk. Om te beginnen heb je alleen maar een account nodig bij een broker: het openen van een account bij een aangesloten broker is honderd procent veilig & gratis, dus als je echt serieus bent is dit een mooie starter.

Demo: met een demo kan je onbeperkt oefenen, klik hier om een demo te openen >>

Het is belangrijk om zo snel mogelijk een account te openen. Hiermee kan je direct de inhoud van deze cursus toepassen en bovendien is dit de enige manier waarop je ooit goed gaat worden in beleggen. Met gewoon lezen kom je er niet; je zult echt zelf het diepe in moeten gaan!

Werken met orders

Voordat je gaat beleggen is het belangrijk dat je begrijpt hoe orders werken. In deze beleggen cursus voor beginners gaan we hier vanzelfsprekend op in. Gelukkig is het dankzij het internet mogelijk geworden om veel te automatiseren: het is dus niet nodig om het beeldscherm continue in de gaten te houden. Ook als beginnende belegger kan je gewoon lekker gaan fitnessen of werken tussendoor!

Een order geeft eigenlijk een voorwaarde waaronder iets moet gebeuren. Met een order kan je bepalen dat je een X aantal aandelen koopt wanneer een bepaalde prijs is bereikt. Wanneer je in de grafiek ziet dat er een grote kans is dat een bepaald patroon zich gaat herhalen, kan je instellen dat er bij een bepaalde waarde aandelen worden gekocht.

Door orders te gebruiken kan je dus op het meest aantrekkelijke moment een bepaald aandeel kopen. Het wordt echter nog mooier: je kan namelijk ook automatisch je verlies nemen of je winst pakken. Dit kan door middel van de zogenaamde stop loss en take profit die ook eenvoudig zijn in te stellen binnen de beleggingssoftware.

  • Stop loss: waarde waarop je verlies neemt
  • Take profit: waarde waarop je winst neemt

Wanneer een positie innemen?

Het laatste belangrijke deel van de beleggen cursus gaat in op het innemen van een positie: want wanneer is het nu verstandig om een belegging te openen? Wel, eigenlijk kan je op basis van twee factoren bepalen of je een positie wilt openen of niet: technische analyse en fundamentele analyse.

Bij technische analyse ga je op zoek naar patronen in de grafiek. Je bekijkt naar welke kant de koers zich voornamelijk beweegt en vervolgens koop je wanneer de koers vooral stijgt en verkoop je wanneer de koers vooral daalt. Vaak zijn er binnen een grafiek patronen te herkennen waardoor je met enige zekerheid kunt vaststellen wat de beste move is.

Een andere manier van beleggen is fundamentele analyse: bij fundamentele analyse houd je voornamelijk rekening met het fundament achter het effect. Door een scherp oog op het nieuws te houden en door opinie stukken te lezen kan je voorspellen of het goed of slecht met een bedrijf zal gaan. Vooral extreme nieuwsfeiten, zoals bijvoorbeeld het neerstorten van een vliegtuig, kunnen een sterk effect hebben op de waarde van een effect.

Meer leren?

Wil je na deze cursus beleggen als beginner nog meer leren? Dat kan! We hebben een gratis boek uitgebracht die gratis aan te vragen is voor alle lezers van deze website. Het boek bevat voldoende informatie om direct aan de slag te gaan als professionele belegger. Met de informatie die je leest in dat boek weet je al direct meer dan 90% van de overige beleggers, van beginner naar pro in één dag!

Klik hier en ontvang het eBook gratis >>