Hoe geld te beleggen?

Mensen worden tegenwoordig sterk aangetrokken tot (online) beleggen omdat hun geld op een spaarrekening eigenlijk niets meer opbrengt. Door te beleggen met een stukje van je kapitaal kan je zowel op korte als op lange termijn een aantrekkelijke meerwaarde genereren. Geld beleggen is tegenwoordig ook veel eenvoudiger dan vroeger, zeker wanneer je gebruik maakt van een beleggersplatform bij een online broker.

Hoe geld beleggen?

hoe beleggenTegenwoordig beschik je als belegger over verschillende mogelijkheden om een belegging te doen. Het populairst is natuurlijk gebruikmaken van een online broker. De eerste vraag die je, je in ieder geval moet stellen is of je wenst te beleggen op korte of op lange termijn. Kies je voor de lange termijn dan moet je dit doen met geld dat je zeker voor een aanzienlijke periode kan missen.

Beleggen op lange termijn gebeurt vooral in aandelen, obligaties en fondsen. Het belangrijkste voordeel aan beleggen op langere termijn gaat schuil in de opvolging van de beleggingen. Met andere woorden, gaat de koers even onderuit dan hoeft dat nog niet meteen een probleem te vormen. Bij een belegging op korte termijn kan een dalende koers zowel goed als slecht uitpakken voor jouw portefeuille.

Beleggen waar en wanneer je maar wil

Mensen die vaak onderweg zijn hadden vroeger vaak de grootst mogelijke moeite om in te spelen op interessante opportuniteiten. Tegenwoordig is dat helemaal anders. Wanneer je geld gaat beleggen via het beleggersplatform van een online broker zoals Plus 500 beschik je over de mogelijkheid om waar en wanneer je dat maar wenst realtime een belegging door te voeren.

Geld beleggen op korte termijn

Voel je er maar weinig voor om je zuurverdiende geld voor een lange periode vast te zetten? In dat geval kan beleggen door zogenaamde CFD's de perfecte oplossing bieden. Door te beleggen in CFD's is het mogelijk om te handelen in zowel aandelen, grondstoffen, indexfondsen als Forex. Dit is steeds mogelijk met een beperkt budget omdat je niet echt eigenaar wordt van het achterliggende product, maar speculeert op een koerswijziging.

Voordelen van online geld beleggen

Wanneer je ook wil starten met beleggen is het interessant om je aan te melden bij een online broker. Een bekende partij op dit vlak is de broker Plus 500. Deze partij biedt je de mogelijkheid om posities te openen en te sluiten wanneer en wanneer je dat maar wenst. Aan geld beleggen via het internet zijn tal van zeer interessante voordelen verbonden:

  • Online beleggen is voordeliger in vergelijking met traditioneel beleggen.
  • Het verloopt realtime waardoor er geen sprake meer is van een koersrisico.
  • Je kan beleggen in een enorm aantal beleggingsproducten.
  • Speculeer op zowel een stijging als een daling van de koers.

Bovenstaande voordelen mogen dan reeds zeer interessant zijn, er is meer. Kies je er namelijk voor om te beleggen via bijvoorbeeld Plus 500, dan ontvang je een gratis demo van €20.000. Dit zorgt ervoor dat je meteen kan beginnen met beleggen zonder het risico te lopen om geld te verliezen. Wanneer je er vervolgens klaar voor bent om met echt geld te beleggen kan je binnen enkele minuten aan de slag.